Как сами можем с много любов и качествени продукти да направим вкусен козунак за цялото семейство?
Тайните стъпки издават професионалните пекари в предаването "Околосветско" по Bulgaria ON AIR.
По какво да познаем качествения продукт – карамелен цвят, конците, които се образуват в тестото.
"За да бъде качествен един козунак, той трябва да има правилните продукти. Без изкуствен цвят.", сподели хлебарят.
Има ли "бърза" рецепта за вкусен великденски козунак и каква е най-голямата тайна?
"Най хубавият козунак е този, който е изпечен вкъщи заедно със семейството."
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
fallback
fallback
fallback
Коментари Напиши коментар
8
Маги
преди 6 години1 кг.брашно; 1 кубче мая; 5яйца; чаена чаша и половина захар; чаена чаша и половина мазнина разтопена и затоплена (по избор, аз ползвам мас и масло); настъргана *** от един лимон и около 250 гр. брашно за доомесване. Всички продукти са затоплени, маята се размива в 100 мл.топла, но не гореща вода+1 супена лъжица захар+3супени лъжици брашно, изчаква се да шупне, добавя се към затоплените продукти и се меси тесто. След като е готово се оставя да втаса, а след това оформяте козунаци както можете.
7
Анонимен
преди 6 години2лв за козунак браво ... сигурно е 100 грама и го правиш от брашно и вода. От тук разбирам че този човек не е влизал в магазин. 1кг брашно 1.25лв, 250 грама масло(за 1кг брашно) 5лв. 3то в Германия нямат козунак, имат напкухен и цената му започва от 5 евра за 250 грама. Като гледам и колко + има такъв коментар разбирам защо бизнеса дере без да му мисли.
6
qwerty
преди 6 годиниКозунак си правя всяка година, супер лесно е. Излиза ми сигурно 2 лв на бр. а е фраш със стафиди, локум и ядни. И изглежда 10 пъти по-добре от този на видеото. Този се вижда, че не е втасал като хората и не се е изпекъл равномерно. В Германия си купих козунак също така много вкусен и с много пълнеж за 3.5Е. Така че 18лв ми се вижда пълна глупост.