8

Маги

преди 6 години

1 кг.брашно; 1 кубче мая; 5яйца; чаена чаша и половина захар; чаена чаша и половина мазнина разтопена и затоплена (по избор, аз ползвам мас и масло); настъргана *** от един лимон и около 250 гр. брашно за доомесване. Всички продукти са затоплени, маята се размива в 100 мл.топла, но не гореща вода+1 супена лъжица захар+3супени лъжици брашно, изчаква се да шупне, добавя се към затоплените продукти и се меси тесто. След като е готово се оставя да втаса, а след това оформяте козунаци както можете.

7

Анонимен

преди 6 години

2лв за козунак браво ... сигурно е 100 грама и го правиш от брашно и вода. От тук разбирам че този човек не е влизал в магазин. 1кг брашно 1.25лв, 250 грама масло(за 1кг брашно) 5лв. 3то в Германия нямат козунак, имат напкухен и цената му започва от 5 евра за 250 грама. Като гледам и колко + има такъв коментар разбирам защо бизнеса дере без да му мисли.

6

qwerty

преди 6 години

Козунак си правя всяка година, супер лесно е. Излиза ми сигурно 2 лв на бр. а е фраш със стафиди, локум и ядни. И изглежда 10 пъти по-добре от този на видеото. Този се вижда, че не е втасал като хората и не се е изпекъл равномерно. В Германия си купих козунак също така много вкусен и с много пълнеж за 3.5Е. Така че 18лв ми се вижда пълна глупост.

5

Анонимен

преди 6 години

1 Какво се маеш, 90% от пекарните гледат да правят само и единствено оборот, дънкат е-та и набухватели. Малкото пекарни който се стремим да поддържаме качество пък сме от другата страна на ножа. Първо вкараме по 3-6 000лв отгоре за да имаме право да работим с яйца, мляко, масло и тн. После маслото, млпкото, яйцата са по скъпи от яйчен меланж, палмово масло и мляко на прах, следователно крайният продукт е по-скъп. Тогава пък клиентите почват ама защо толкова скъпо.В България нито така нито онака.

4

Смях

преди 6 години

Скоро купих козунак от точно тази пекарна. Беше глетав, ужасен на вкус, а цената му беше 18 лв.

3

Анонимен

преди 6 години

Тайните на хлебарите имат по едно Е отпред. Кеф ти калиев сорбат, кеф ти соев лецитин, айде малко глутенче, така се правят вкусотиите :)

2

Анонимен

преди 6 години

А на ***? Каква е тайната?

1

Анонимен

преди 6 години

За истинският козунак трабват истински продукти. Краве мляко краве масло слънчогледово олио кокоши яйца мая ванилия и стафиди. Това което ви го продават в магазините за козунаци е бутафория. Вместо краве мляко сухо мляко вместо краве масло палмово масло вместо яйца боя и така нататъка. За да не се развалят от престоя си в магазините ги надумкват с Е-та до пръсване и после се чудите защо получавате алергии и се разболявате от неизлечими болести.