Снимка: Архив, Reuters
fallback

Областният съюз на комунистическата партия в Испания в общината Пинос Пуенте в Андалусия спечели от традиционната коледна лотария "Ел Гордо" над 56 милиона евро, съобщи в. "Мундо", цитиран от ТАСС.

В сегашното теглене това е втората по големина награда. Билетът с щастливия петзначен номер, който се печата няколко пъти в над 40 серии, е бил продаден на 20 километра от Гранада в малката община Пинос-Пуенте, чието население възлиза на 20 хиляди души.

Повечето от печелившите билети са били закупени от комунистическата партия. Печалбата ще бъде разпределена между всички щастливци, чиито брой засега не се уточнява.

В Испания днес беше теглена коледната лотария "Ел Гордо" /Дебелакът/ - най старата и най-щедрата в света. Нейният награден фонд възлезе на 2,3 милиарда евро, което надхвърля със 70 милиона евро миналогодишните й показатели. За разлика от лотариите с джакпот, традиционната коледна лотария "Ел Гордо" ощастливява хиляди собственици на лотарийни билети. В нея срещу 20 евро, заложени на число, могат да се спечелят по 400 000 евро.

"Ел Гордо" е най-старата - организира се от 1812 година, и най-щедрата лотария в света, тъй като се преразпределят 70 на сто от приходите от билети. Много испанци се редиха на огромни опашки, за да се сдобият с билети. Регламентът на "Ел Гордо" е много сложен и позволява на цели групи граждани и колеги да си купуват заедно билети и да си делят големи печалби.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Балканджи Йово

преди 7 години

Ха,Ха. Егати и смешнашната комунистическа партия,...да си купува билети,Смешници. Елате да видите нашето БКП какво прави,направо купува ТОТО-то,бая има да гоните нашите,още много хляб има да ядете докато стигнете нашето БКП.

3

ined

преди 7 години

Сега като спечелиха на лотарията испанските комунисти ще станат капиталисти като нашите

2

з н а й к о

преди 7 години

Още едно доказателство, Кака *** е във възход!! А, Баце ще почива.

fallback