Снимка: Булфото

Първата единична снимка в света, която показва цялото крайбрежие на една държава, представиха създателите й днес, съобщава "Булфото".

Проектът се нарича "Black Sea View" /"Изглед на Черно море"/ и негов автор е фоторепортерът Марин Каравелов, който в последните години е сред най-добрите дрон-фотографи на България.

Снимката продължава да се сглобява от 25 000 единични кадъра, снимани от дрон, мотоделтапланер и яхта в продължение на два летни сезона. Само печатният й вариант за гледане на изложба би тежал около един тон и би бил дълъг почти километър.

С Марин Каравелов работи екип от дизайнери, уеб-специалисти и програмисти, които поетапно качват снимката в сайта www.blackseaview.bg, заедно с 360 градусови панорами на определени места и превръща проекта в платформа за надграждане и актуализиране с много и разнообразна информация.

Създателите дават възможност човек да обиколи цялото Черноморие от таблета или мобилния си телефон.

Към момента Министерството на туризма не проявява интерес за подпомагане на мегапроекта и екипът работи по него със собствени сили и с идеята да привлече частен партньор за надграждане на новите идеи.

Снимката ще кандидатства и за книгата на рекордите "Гинес".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase