Снимка: Личен архив

Продукти:
500 г филе от патица
2 портокала
4 картофа
400 г спанак
1 глава лук
8 аспержи
300 г пармезан
1 скилидка чесън
100 г бекон

Приготвяне:
Патицата се запича, като предварително са направени върху нея нарези и се слага на силен огън, като се следи да се запече равномерно и от двете страни. Отвътре месото трябва да стане леко розово.
Пече се няколко минути във фурна на 180 градуса.

Приготвяне сладко от портокали: 300 грама захар се смесва с фреш от портокал – 1 чаена чаша. Оставя се на слаб огън да редуцира за около 20 минути, а за да се сгъсти, се добавят 2 супени лъжици мед. След това се добавя кора от портокал, маха се от огъня и изчаквате още да редуцира.

Ако не ви се занимава да правите сами сладко, може просто да купите от магазина готово и леко да го разредите с фреш.

През това време картофите се варят със зеленчуковия бульон, издълбават се, когато са готови с помощта на лъжичка и правим пълнеж от спанак (запържен с лук, чесън, масло и пармезан). Добавяме към тях аспержи, увити в бекон.
Поднасяме патицата, нарязана на ветрило, поръсена с портокаловото сладко.

Още апетитни рецепти може да разгледате в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase