Снимка: iStock/lovleah

Лятото е тук и вече сигурно подменяте гардероба. Време е да залагате редовно на потничета, кроп топове, къси панталонки и поли, реещи се рокли, тениски, панталони от лен и т.н. А кои ще са най-големите хитове при облеклото през летния сезон? Вижте тенденциите за следващите месеци, според "Elle" и "Glamour".

Плетени дрехи
 
Сигурно сте забелязали, че плетените дрехи са актуални за лятото от поне 3 години насам. И през 2024 г. ще е така. Хит са дори плетените бански. През топлите месеци рядко мислим за плетива, но е факт, че те са топ тенденция сега. Естествено, става дума за леки и ефирни плетени дрехи. Редовно може да носите мрежести плетени рокли, мрежести плетени блузки, плетени кроп топове. Те са част от бохо стила, който винаги е хитов за лятото. Залагайте най-вече на светли тонове - бяло, бежово, кремаво, светлооранжево, светлокафяво, жълто, светлосиньо и т.н. С тези дрехи сте женствени, постигате леко ретро визия, но сте много шик.

Ретро спортни дрехи
 
Тенис модата превзе пролетта, главно заради филма "Challengers", в който участва Зендая. И през лятото спортните дрехи остават абсолютен хит. Спомнете си какво се носеше през 90-те и с какви спортни дрехи сте се обличали в детството. Сега именно те са топ тенденция. Говорим за къси спортни гащета с кантове, къси спортни клинчета, които са лъскави, червени и зелени шорти с връзки, широки тениски с надписи, изобразени футболни или баскетболни топки по тях, тенски на любими спортни отбори. През това лято има и Европейско първенство по футбол - спокойно показвайте пристрастията си с фланелка на любимия отбор. През по-хладното време слагайте и суичери. Шапките с козирка също са модерни сега.

Дрехи като пижами на райета
 
Музика за ушите на дамите! Може да носите нещо по-широко, удобно и на пръв поглед семпло, и пак да сте наистина стилни и в крак с тенденциите! През това лято залагаме не само на спортни дрехи, но и на дрехи, които приличат на любимите ви пижами. Става дума най-вече за пижамите на райета, които наподобяват ризи. Сдобийте се с дълги, широки панталони от лек плат, които са на райета. Може да са в синьо и бяло, в бяло и зелено, в бяло и розово и т.н. Шортите на райета също са топ тенденция. С тези долнища ще ви е прохладно и комфортно. Ризите на райета в подобни нюанси също са голям хит, може да потърсите и потничета на райета, които напободяват пижами.

Прозрачни бели дрехи
Розовото бе цветът на миналото лято, червеното превзе есента и зимата, а от известно време насам виждаме, че и бялото се появява на модната сцена. Определено това ще бъде цветът на лято 2024 г. Няма да сбъркате, ако залагате на всякакви бели дрехи. Белите рокли са винаги модерни за лятото, белите панталони от лен държат прохладно и стоят много модерно, белите поли и къси панталонки също са хит. Естествено, трябва да имате и поне няколко бели потничета, кроп топове или тениски. Монохромният стил сега е на почит, така че комбинирайте бял панталон с бял потник, или пък бяла пола с бяла тениска. Най-привлекателни ще изглеждате, ако белите дрехи са и леко прозрачни, но това е ваш избор.
 
Останалите и снимки - вижте в teenproblem.net

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase