fallback

Общ преглед


Дизайнерът Николай Лам създаде необичайна за представите ни кукла, пише "Design Taxi".

Той твърди, че куклата пресъздава реалистичните пропорции на тялото на средно 19-годишно момиче. Всъщност Лам започва проекта си първоначално само на фотошоп. Той съпоставя куклата Барби с реалните пропорции на жените. Така открива фрапантните разлики между реалността и превърналата се в модел за подражание Барби.

След като проектът му набира популярност, с него се свързват родители, които го поздравяват за работата му и изказват съжаление, че проектът му не е реалност. Така дизайнерът решава да превърне проекта си в реалност.

За разлика от Барби, куклата Ламили има реалистична талия, стои неподвижно на краката си, които не са на високи токове. Цената й е 25 долара и може да се закупи от онлайн магазин. Освен това се продават стикери, които могат да се лепят върху куклата, за да стане още по-реална. Така Ламили може да има целулит, акне, стрии, да е претърпяла операция, охлузвания или просто да има следи от трева по краката си.

Лам цели да покаже на малките момичета реалността и да ги насърчи да не се срамуват от собственото си тяло.

Дизайнерът създава и видео, на което се показва как една от неговите реални кукли може да стане нереална Барби.

По-горе вижте как изглежда куклата с целулит и стрии, а по-долу вижте и видеото:

Ако пък искате да си купите куклата, посете сайта на Николай Лам.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

тъ ц сю взривопасния

преди 9 години

според мен барби както и да изглежда се е грозна. и с тая талия и фигура се е в двете краиности.и все е кошмар.

9

Истината

преди 9 години

Да направят и кукла травестит, лесбийка и бла.бла! Къде е брадата, космите и мустака!!! Ама може ли такива важни неща! Пълна глупост е, че кльощавото барби има влияние върху "крехката" детска психика! По-добре да се стремят към стройна мацка, а не да се успокояват с тлъста фльорца :) Аз лично не бих купила такава грозна кукла на дъщеря си!

8

Друго мнение

преди 9 години

Мисля, че няма особена нужда от такива кукли, защото ролята на куклата и на детската играчка въобще, е да възпитава по-високи естетически изисквания, да развива въображението, да открехва света на мечтите, да създава положителни емоции. Светът на играчките е вълшебен и трябва да си остане такъв, а тези нови модели могат да научат децата на търпимост към човешките несъвършенства.

fallback