Снимка: Reuters
fallback

Германските мъже по принцип не обичат да се навъртат край печката, но го правят все по-често в последните години, съобщава ИТАР-ТАСС, позовавайки се проучване на международния социологически институт YouGov.

Всеки трети германец (36%) е принуден да готви поне пет пъти седмично и само през почивните дни си позволява да се храни навън. При това става въпрос за истински ястия, а не за сандвичи, категорични са експертите.

Едва 11 процента от германците не готвят никога и нямат намерение да го правят.

Жените в Германия естествено готвят повече от мъжете. 58% от тях всеки ден са край печката, като едва 1% от дамите не припарват до нея.

Виртуозността на мъжете в кухнята се обяснява с това, че от 20 години броят на живеещите сами се е увеличил с близо 50 процента. Затова дори да смятат готвенето за неподходящо занимание, много мъже нямат друг избор, ако не искат да живеят само на сухоежбина.

Самотата вече предизвиква сериозно безпокойство в страната. Ако след падането на Берлинската стена в Германия 11,4 милиона души са живеели сами, през 2011 г те са вече 15,9 милиона, т.е. всеки пети гражданин.

"Да живееш без семейство, стана нещо обичайно в нашата страна", каза директорът на Федералния статистически институт Родерих Егелер.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

до 28

преди 10 години

Проблемът не е в еманципацията /между другото, вземи прочети какво точно означава, защо се е зародила и в какво се изразява/, а в хомосексуализма.

24

аз съм българче

преди 10 години

И тук така става, постепенно, но не и бавно. От близо 3 г. и аз съм така (мъж съм). Мисля, че това е следствие от "еманципацията" на жените (според мен, по-скоро "профанация", за съжаление). Едно време Ницше казал, че за жената са децата, кухнята и църквата ("3К" на немски - "киндер, кюхе унд кирхе). Е, оплюваха го 150 г., но днес се сещам точно за тези му думи и бидейки православен, не виждам нещо много лошо в тях. Във всеки случай, при "еманципацията" не се появиха жени, двигатели на прогреса.

23

Анонимен

преди 10 години

"и само през почивните дни си позволява да се храни навън"- По данни на Европейската статистическа служба за 2008 г. 37% от европейските граждани не са могли да си позволят едноседмична лятна почивка, 10% не са могли да си позволят отопление в дома си, а 9% не са могли да си позволят да ядат месо поне три пъти седмично. а иначе, както пишете си позволявали да ядат в ресторант ;-)

fallback