25

до 28

преди 10 години

Проблемът не е в еманципацията /между другото, вземи прочети какво точно означава, защо се е зародила и в какво се изразява/, а в хомосексуализма.

24

аз съм българче

преди 10 години

И тук така става, постепенно, но не и бавно. От близо 3 г. и аз съм така (мъж съм). Мисля, че това е следствие от "еманципацията" на жените (според мен, по-скоро "профанация", за съжаление). Едно време Ницше казал, че за жената са децата, кухнята и църквата ("3К" на немски - "киндер, кюхе унд кирхе). Е, оплюваха го 150 г., но днес се сещам точно за тези му думи и бидейки православен, не виждам нещо много лошо в тях. Във всеки случай, при "еманципацията" не се появиха жени, двигатели на прогреса.

23

Анонимен

преди 10 години

"и само през почивните дни си позволява да се храни навън"- По данни на Европейската статистическа служба за 2008 г. 37% от европейските граждани не са могли да си позволят едноседмична лятна почивка, 10% не са могли да си позволят отопление в дома си, а 9% не са могли да си позволят да ядат месо поне три пъти седмично. а иначе, както пишете си позволявали да ядат в ресторант ;-)

22

dragko

преди 10 години

Малеее,колко се впечатлих!Какъв проблем!

21

Анонимен

преди 10 години

Що ли си мисля, че то я Борислав не е никакъв Борислав, а някоя Борислава, която тоя Борислав е отсвирил и сега тука му прави антиреклама на човека, та дано някой го припознае и да му се подиграва. Много ги има такива ***, които заплитат интрига.

20

Анонимен

преди 10 години

Що се отнася до веселяшките коментари за германките - тук голяма разлика между германки и германци по отношение на кулинарните умения няма, но германците (общо) си готвят в къщи поради много прозаични причини - ако имат деца гледат да им дават готвена храна поне един път на ден, а освен това по-голямата част от традиционните им ястия включват някакъв вид пържено, варено и по-рядко печено.

19

Анонимен

преди 10 години

и готов сос или, ако са поканили приятели на "готвене" две консерви с домати и някакви елементарни подправки и може би някакъв колбас. Това за тях е необходимия и достатъчен минимум в кулинарните занимания. Има и процент хора, които са активно спортуващи (мнооого по-голям от България), които се хранят здравословно. Те са малко по-осведомени и готвят повече, главно средиземноморски стил ястия. Не знам обаче какъв процент от тях са без семейство.

18

Анонимен

преди 10 години

.... изискват малко умения и обикновено се продават полуготови (например, почти никой германец няма да тръгне да си прави сам панировката за шницелите). Естествено, полузамразените храни също са актуални, както и готвенето на нудели с готови или елементарни за правене сосове. Наоример, честа гледка в супермаркетите са студенти, които с лист с рецепта или смартфон в ръка обикалят рафтовете и НЕИЗМЕННО на касата са с пакет макарони/спагети (т.е. каквито и да са нудели) ....

17

Анонимен

преди 10 години

Коментарите сцепват.Сега малко по-сериозно. Като оставим настрана това колко мъже живеят сами, готвенето на германците по принцип е доста по-простичко от това в страните с установени кулинарни традиции (България също е такава). Ястията им са елементрни за правене и не изискват много продукти: шпецле, шницели, кньодел - и, зелени салати с готови салатни сосове, картофи (всякакви вариации, но просто сготвени) и нудели (макарони и пр.). Все неща, които ....

16

Анонимен

преди 10 години

в целия западен свят се живее по самотно (и вероятно по добре). нищо необичайно, законите са такива че правят брака договор с правителството. трябва да се подчертае че жените също не искат да минават под венчило. кариеризъм...това е нещо неразбираемо за БГ щото си е още комунизъм, ще дойде ден да се разбере.

15

немеца

преди 10 години

В какво се състои готвенето на немското семейство. Отива и купува полу-готова лазаня. Пече е 30 мин. на 200 гр. във фурната и яденето е готово. Или замразена пица по същата процедура. Върха на кулинарното им изкуство е да вземат замразена риба, филе или друго подобно, да го метнат в тигана и да го опържат. Салатите а ил готови нарязани в пликчета. Само ги овкусяват и яденето е 6. Абе такива готвачи са, че да не се налага да им ходиш на гости и да те хранят...

14

немеца

преди 10 години

Статията е пълна глупост и измислица по отношение, че само 1% от жените не готвели. По-скоро толкова готвят. Германката е абсолютно разглезено същество, което ни готви, ни чисти, ни децата си гледа, като хората. За това германците или си намират чужденка, или изобщо не се женят. Готвенето в Германия основно се състои да се вземе някакъв полуфабрикат и да се стопли или опече на печката. Любим ресторант им е МакДоналдс или БургерКинг. За разнообразие дюнер или вурст от някоя бирария.

13

хетеро

преди 10 години

До СтудентГледам ги разбираш нещата. Ще споделиш ли ти с колко немски мъже си живял до сега и как ти издържат студенството. Кажи, не се срамувай! Учиш все пак и трябва да си набавяш парички от някъде. Не ми казвай, че го правиш само от любов!

12

Анонимен

преди 10 години

Самотата е нещо страшно.

11

Мастурбаоторчо от DE

преди 10 години

Е па, то си е истина! И немските жени не искат да готвят, само секс.... Не искам повече, това... Ъъъъъъъъъъм... РазбирЪш ли мъ брато?!

10

Анонимен

преди 10 години

И като седнат да се хранят, поставят Бориславчо на централното място - тоест по средата между мама и татко, та да им е по-удобно да го обслужват. Мама го храни с лъжицата, а татко го бърше със салфетка, за да не си изцапа лигавчето.

9

Борислав-Ерген 38г

преди 10 години

Много хубаво и увлекателно говоря-разказвам затова съм на централно място защото без мен живота е сив за всички.Щом баща ми зодия Лъв е отстъпил това място мисля си го заслужавам с мойте качества които са супер еквивалентни доказани и в нета както реала!

8

анонимен

преди 10 години

До Борислав-Ерген 38г ТИ СИ БИЛ ГОЛЯМ И ЖАЛЪК ГЕИ УЖАС, СТОЙ СИ САМ И БЕЗ ТВА СИ СТАР ВЕЧЕ ЗА ЖЕНА, СЪС СИГУРНОСТ ЗНАМ, ЧЕ НИТО ЕДНА ЖЕНА НЕ ТЕ ХАРЕСВА

7

анонимен

преди 10 години

много мъже са сами, жените са станали много гадни и арогантни. просто някой решават, че немогат да издържат на напъна на мрънкането им и си остават сами. определено никак нее лесно да си женен.

6

Борислав-Ерген 38г

преди 10 години

На мен пък ми готви Майка а Татко само боб чорба(той е военен пенсионер)и гювече с картофи и свинско.В общи линии съм доволен.Аз немога и необичам да готвя.Обичам да ми се слага на масата и да ме поканват като аз сядам на централно място.