Снимка: Reuters

Казват, че кучето е най-добрият приятел на човека. Дали това е вярно? Ако вземем за пример кафявия лабрадор Алусия, със сигурност ще се убедим в истинността на твърдението, пише "Дейли мейл".

Собственик на Алусия е прикованата към инвалидна количка Пам Куик. За нея кучето върши немалка част от домакинската работа - изпразва пералнята, след което поставя дрехите в коша, който пък носи до простора, за да може Пам да простре.

И всичко, което четириногият приятел иска в замяна, е любов и почесване зад ушите.  

“Тя е невероятно съкровище. Просто не знам как съм се оправяла преди без нея! Обичам, когато е около мен. Чудесна е”, споделя 57-годишната парализирана жена.

Кучето се е научило как да откопчава сложния затварящ механизъм на пералнята, а топка, завързана за коша за пране му помага да влачи дрехите от кухнята, където се намира пералнята, до простора.

А когато Пам даде команда, 2-годишната лабрадорка се втурва, за да донесе пощата.

Пам е прикована към инвалидната количка след инцидент през 2000 година.

“В момента я уча как да отваря съдомиялната”, споделя жената. “Проблемът е, че трябва да натисне с двете си лапи механизма за отваряне. Тя не обича допира до метал, но въпреки това продължава да опитва”, обяснява тя.

Кучето е дарение от организацията “Canine Partners”. От организацията викали Пам предварително, за да види какво кучето помощник може да направи за нея.

“Спомням си, че онзи ден излязох от сградата с голяма усмивка, усмивка, каквато не беше цъфвала върху лицето ми от много време насам. Неща, които са много трудни за мен, за кучетата се оказват детска игра”, спомня си с умиление Пам.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase