Най-големият публичен дом в Европа ще може да приема до 1000 посетители на ден. Снимка: архив, Reuters

Австрийският бизнесмен Петер Ласкарис обяви намеренията си да вложи почти 20 милиона долара в строителството и оборудването на най-големия публичен дом в Европа, съобщи в. "Дейли телеграф".

Заведението с работно заглавие FunMotel ще може да приема до 1000 посетители на ден. На разположение на клиентите ще бъдат 147 стаи и 150 труженички. Пред публичния дом ще има паркинг за 350 автомобила и специално място за автобуси.

Целият този комплекс ще бъде ограден с триметрова непрозрачна стена, за да се запази конфиденциалността на клиентите.

По думите на Ласкари неговото заведение ще е "4-звездно" и ще представлява нещо като "преход от гастронома към супермаркета" в индустрията на секстуризма.

Проектът предвижда във FunMotel да има също много ресторанти, спа салон и фитнес зала. Създателите на публичния дом обещават нито един клиент да не си тръгне от него недоволен или разочарован. Качеството на услугите ще бъде гарантирано.

Точното място, където ще бъде изграден комплексът, се пази в тайна. Ласкарис се страхува от протести на местните жители, които може да са недоволни от съседството с най-големия публичен дом в Европа. Авторите на идеята обещават домът да бъде разположен така, че да не пречи на никого.

В Австрия проституцията е легална, дейността на жриците на любовта се регламентира със закони, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase