Снимка: YouTube
fallback

70-годишните близначки Луиз и Мартийн Фокън са най-възрастните проститутки в Амстердам и попаднаха под светлините на прожекторите с издаването на мемоарите си и документален филм за живота им.

В телевизионно шоу наскоро двете разкриха, че през живота си заедно са забавлявали общо 355 000 мъже.

В началото и двете са работили със сводници, но с времето са успели да си извоюват независимост. Близначките са шокирани колко се е променила индустрията от 60-те години, когато са започнали кариерата си. „Сега е различно, преди стояхме на витрините с дрехи, сега момичетата са напълно голи“, разказва Луиз.

В момента тя и сестра й живеят в двустаен апартамент в град Ижмуйден, западно от Амстердам.

На въпроса дали като се върне назад във времето в живота й е имало повече смях или повече сълзи, тя е категорична: „О, смях, определено смях. Трябва да се смееш дори когато си тъжен, защото това е твоят живот и не можеш да го промениш, но винаги е по-добре, ако се усмихваш“.

„Разбира се, на 14 или 15 години никога не сме си мислили, че някой ден ще работим като проститутки. Бяхме по-изобретателни, имахме мечти“, спомня си Мартийн.

„Съпругът ми ме вкара в това. Беше насилник и заплашваше, че ще ме напусне, ако не се продавам, за да имаме повече пари. Беше любовта на живота ми“, разказва Луиз.

Мартийн все още продава тялото си. Казва, че холандската й пенсия не е достатъчна, за да се издържа. Луиз се е отказала от най-древната професия заради артрит, пише Би Би Си.

И Мартийн казва, че иска да се откаже, но не може да си го позволи. В документалния филм са я снимали на работа – по жартиери и лачени обувки на висок ток.

Покрай нея минават млади мъже, някои от тях идват за ергенски партита чак от чужбина, и й се подиграват, че е твърде стара. Тя обаче подминава подигравките с усмивка и твърди, че не й пука.  Казва, че времената са се променили. „Момчетата сега са различни, пият твърде много, дебели са и не те уважават. Трябва да се качат на велосипедите като холандските момчета, не само да пият през цялото време“, смята тя.

Въпреки младите колежки в съседство за услугите на Мартийн все още се намират клиенти. Нейната цел са по-възрастните мъже, омайва ги със страховити камшици и високи токчета. Изглежда е намерила своята ниша на пазара с фетиши. 

„Знаем много номера, знаем какво искат. Знаем как да говорим с тях и как да ги разсмеем“, казва тя. „Сладурче, ела при мен“, приканва тя мъжете наоколо със силен холандски акцент. Мартийн казва, че има късмет, че все още е жива.

„Веднъж бях с един странен мъж. Накарах го да си свали всички дрехи. После седнах на леглото и видях, че е скрил огромен нож под възглавницата“, разказва тя.  „Винаги има върхове и спадове“, допълва я Луиз.

Мемоарите на близначките, които имат по 50 години стаж като жрици на любовта, вече са на върха на книжните класации в Холандия. Книгата вече се отпечатва и на английски и ще излезе по-късно тази година.

И двете са категорични, че не биха изживели живота си пак по друг начин.
„Ако не бяхме проститутки, какво щяхме да правим. Това е нашият живот. И да, все още се забавляваме“, обобщава Мартийн, която има три деца. Сестра й има четири деца и девет внуци.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

64

ОЧУДЕНА до 65

преди 11 години

До 65. Уважаеми/а заядливецо/заядливке написала съм го "средно", целта ми беше да сметна "грубо" с колко мъже са спали на ден двете "дами". Така или иначе сметката ми е вярна. А относно "очудена" и за него обясних, че е написано с ОГРОМНА доза ирония. Така че си спести грозните определения за заобикалящите те около теб хора или за себе си поглеждайки се в огледалото рано сутрин.

63

Анонимен

преди 11 години

ABE TIA S PAMPERSITE LI SE 4**AT

62

г

преди 11 години

177 500 хил. мъже, глупости на таркалета , Митьо пищова в холандски варянт

fallback