Снимка: Reuters
fallback

Предразсъдъците при мъжете са свързани с агресия, а при жените – със страх. До това заключение са стигнали учени от Мичиганския университет.

Те обясняват, че още от зората на човечеството, силният пол действа агресивно към различните групи.

"Връщайки се хиляди години назад в историята, откриваме доказателства за групи от мъже, които са се събирали заедно и са нападали други групи от мъже, елиминирайки ги и задържайки жените като военна плячка", обяснява специалистът по еволюционна психология Карлос Давид Наварете.

В цялата история мъжете са започвали войни, за да защитят собствената си група. Тези нападения са им осигурявали достъп до нови ресурси, територии и жени.

Дамите от своя страна изпитват страх от различните. В миналото те са живели под постоянната заплаха от сексуално насилие.

Към мъжете от собствената си група те са развивали приятелска нагласа, но са запазвали чувството на страх от непознати с цел да предпазят себе си и своето поколение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 12 години

на мен ли така ми се струва,или тоя от картинката си е сложил руса перука,за да се прави на по-страшен? МОже би е видял Андреа и е решил д акопира зловещото й излъчване.Добре се справя със задачата.А иначе,ако всичко в тази статия е вярно,вече няма защо да се чудим какво е станало с неандерталците. Логично,хомо сапиенс са ги затрили,просто защото са изглеждали различно. А за жените-вече е доказано,че именно те са изобретили и развили древните оръжия, а не мъжете. Страх,или не,били са бойни.

13

Анонимен

преди 12 години

а кои ще иска фидосова

12

boy

преди 12 години

Що за глупости вече има в тоя сайт?

fallback