Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

Данните от ново проучване опровергават широко разпространеното схващане, че бракът е полезен за здравето.

Учени от САЩ са установили, че е точно обратното - партньорите в дълготрайни връзки си предават нездравословните навици, като по-често "заразата" пренасят мъжете, съобщи "Мирър".

Когато двама души съжителстват дълго време, те възприемат лошите привички на партньора си - тютюнопушене, употреба на алкохол, консумация на нездравословни храни, склонност към заседнал живот.

Много от двойките дори не осъзнават какво се случва, тъй като процесът е подсъзнателен, обясняват авторите на проучването от университета на Синсинати.

Изследването е обхванало 122 души във връзки с продължителност до 44 години. Всички участници са се съгласили, че в отношенията помежду им е наличен факторът "лошо влияние".

Оказало се, че мъжете по-често предават пороците си, защото са по-склонни да водят нездравословен живот и съответно да "заразяват" нежните си половинки с лошите си навици. 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

Анонимен

преди 12 години

Многу обичам да ***.Това нездравословно ли е ?

39

Анонимен

преди 12 години

Само не мога да разбера каква е целта на Световната Мафия да пуска такива статии и да руши семейната единица в целия свят. Животът е направен за двама! Не мога да си представя, че ако си гледах сама децата, те щяха да имат всичко, което имат сега!

38

freedom

преди 12 години

Истина е! Откакто се разведох се почуствах човек! Съобразявам се САМО със себе си и с децата си,това ме прави свбодна и щастлива! жени- НЕ РОБУвАЙТЕ на патриархалните порядки в Бг, останете женени САМО ако желаете,за нищо друго на света, живота се дава веднъж, не го похабявайте!

fallback