Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

Руският олигарх Борис Березовски и бившата му съпруга постигнаха най-голямото споразумение за развод като сума в британската съдебна история, заяви адвокатът й Дебора Леви пред AFP.

Березовски и Галина Бешарова се разведоха през юли 2010 г., след като той призна, че е имал неразумно поведение, казва Леви.

Той не пожела да уточни размера на сумата, но според някои източници споразумението може да е на стойност над 100 млн. британски паунда.

„Страните разрешиха въпроса дружески и държат да се спазва дискретност“, посочва Леви.

Предишният рекорд за споразумение за развод във Великобритания бе поставен от застрахователен брокер, който плати на бившата си съпруга 48 млн. паунда през 2006 г.

52-годишната Бешарова е втората съпруга на Березовски. Те сключват брак през 1991 г., след като се запознали 10 години по-рано. Имат две деца, но е известно, че са прекарали заедно само две години от брачния си живот.

65-годишният Березовски живее на Острова в доброволно изгнание.

Той забогатя от разпродажбата на държавни активи през 90-те години след разпадането на Съветския съюз, но се скара с администрацията на Владимир Путин и получи политическо убежище във Великобритаия през 2003 г.

Още новини от света на бизнеса в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

starla

преди 12 години

На Бърни Екълстоне развода му беше значително по-скъп. Жена му след това влезе в топ10 на Форбс за богати жени. Заглавията бяха "F1s Bernie Ecclestone Sets World Record With £1Billion Divorce Settlement" и наистина състоянитето и беше със 700милиона паунда повече.Не знам тези какъс рекорд са поставили с "някакви мизерни 100милиона "

21

НФБ

преди 12 години

за този износ накапитали говорим..а занете ли колко капитали изнесоха агентите на ДС и къде потънаха тези пари1по времето на соца а и днес това е практика...малка българия спонсорира голяма америка и американската мечта1на американския балон се спонсоризира и от дектаторите от черна африка азия ю.америка русия.прости държавници1само гърците излязоха хитряги и взимаха и живяха на кредит като царе като американци..но това е да си гръцки политик все пак мислиха и за народа си не изнасяха а внасяха

20

нона

преди 12 години

до 20А тази Галина дали иска....опитай де все пак,знае ли се докъде може да стигне глупостта човешка

fallback