От вторник български туроператори и фирми за ловни аксесоари могат да представят продуктите си в Дортмунд, Германия на специализираното изложение „Лов и куче“. На изложението свои щандове ще имат и Министерство на земеделието и горите и Национално управление по горите.

Събитието се открива утре и ще продължи до 5 февруари 2006 г. По традиция в него участват фирми от цял свят, а посетителите са около 70 хил. души.

За първи път българското представяне ще бъде на площ от 200 кв. м. Много от участниците са туристически агенции, които предлагат ловен туризъм у нас и в чужбина.

Чрез национална сбирка от ловни трофеи, отстреляни в страната ни, и рекламни видео материали, 37-те Държавни дивечовъдни станции ще представят възможностите и условията за ловен туризъм у нас.

Присъствието на България на това престижно търговско изложение е важно както за популяризиране на ловния и алтернативните видове туризъм, така и като възможност за установяване на нови контакти и провокиране интереса на чуждестранните ловци към българските ловни полета, посочват от Министерство на земеделието и горите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase