Снимка: Istock

Ако търсите по-натурална грижа за вашата кожа, етеричните масла са чудесен избор, тъй като са заредени с полезни свойства. Те съживяват клетките на кожата и ги предпазват от увреждане от свободните радикали. Етеричните масла помагат и за свиването на порите, което на свой ред прави кожата по-гладка и безупречна.

Кои от тях можете да използвате, за да стегнете кожата?

Масло от розмарин

Розмаринът е магическа билка, тя е красива и ароматна. И когато се използва локално, може да бъде невероятно добра за вашата кожа. Чистото етерично масло от розмарин има антимикробни и противогъбични свойства, което го прави идеално за подмладяване на повехнала или безжизнена кожа. Това е едно от най-добрите етерични масла за стягане на кожата, тъй като ѝ помага да бъде по-стегната. То може значително да повиши влажността в кожата, което го прави идеалното етерично масло за всеки тип кожа и най-вече за по-суха.

Масло от чаено дърво

Поради своите противовъзпалителни и противогъбични качества, етеричното масло от чаено дърво може да се използва като част от домашно лечение на акне. То помага в битката срещу стареенето и придава на кожата ви свеж, сияен тен. Чистото етерично масло от чаено дърво е отлично за мазна или склонна към акне кожа, въпреки че може да се използва за всеки тип кожа. То помага за подобряване на здравето на кожата ви, тъй като я подхранва и ревитализира.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase