Поради големия интерес към конните надбягвания миналата неделя, Националният хиподрум подготвя още по-наситена програма за последния състезателен ден – 25 септември, съобщиха оттам.

Официалното закриване на беговия сезон за 2005 г. ще започне в 15 часа с надпревара между най-класните коне и жокеи в България. В зависимост от породата и възрастта им конете ще се съревновават в седем дисциплини.

Чистокръвните английски коне ще бягат в пет гари с различна дистанция. За "Голям есенен приз" ще се борят двегодишните жребци и кобили, за приз "Сравнение" - тригодишните, а за приз "Прощален" - четиригодишните и по- възрастни жребци и кобили.

Конете от чистокръвна арабска порода ще се съревновават за приз "Жребец Фарук", а в надбягванията с двуколки ще премерят сили конете от Рисиста порода.

От Националния хиподрум прогнозират масови и оспорвани надбягвания поради големия брой коне, подали заявки за записване. Поне 50 коня ще участват в последните дисциплини за сезона, между които носителят на Големия републикански приз - чистокръвният английски кон Аргонавт и финиширалата първа в приз "Река Марица" за най-добра кобила - чистокръвната Хегемония.

В паузите между надбягванията публиката ще има възможност да се запознае с жокеите и треньорите на тези животни. Освен това между стартовете състезатели по конен спорт ще направят демонстрации за прескачане на препятствия. Както и предишната неделя, всеки желаещ ще може да язди понита и учебни коне.


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase