Ивайло Манджуков, синът на собственика на телевизия ББТ Петър Манджуков, закупи фланелка на старши-треньора на националния отбор по футбол Христо Стоичков от времето му в Барселона, съобщи Булфото. Манджуков даде 4 хиляди лева за придобивката.

Това стана на благотворителен търг в Дипломатическия клуб Глория Палас в Горна Баня, организиран от фондация “Витоша днес”. Известните български художници Бранимир Цаков, проф. Валентин Колев, Вежди Рашидов, Димо Колибаров, Здравка Василева, проф. Иван Димов, проф. Стоян Домусчиев, Страхил Ненов, проф. Тома Върбанов застанаха зад благородната кауза и дариха свои творби.

От общо 11-те картини само две останаха непродадени. Освен картините на търга с открито наддаване бяха продадени и топка с автографите на играчите на волейболния отбор Левски Сиконко, фланелка на бившия капитан на националния тим и настоящ вицепрезидент на БФС Борислав Михайлов.

Гвоздеят на вечерта обаче бяха фланелката и обувките на националния селекционер на футболния ни отбор Христо Стоичков. Обувките бяха закупени от заклетия левскар Веселин Балевски за две хиляди лева, а фланелката от Ивайло Манджуков.

Синът на Петър Манджуков се оказа голям фен на фланелки на известни футболисти. В колекцията му има над 40, при това не само на български футболни звезди. Благотвотителният търг бе воден от Милен Цветков и събра 18 500 лева, които ще финансират програмите на фондация “Витоша днес” на територията на община Витоша. Председател на Управителния съвет на фондацията Йордан Йорданов е и кмет на община “Витоша”. Той също се включи в търга. Картина за 900 лева си купи и госпожа Паола Апси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase