Снимка: БТА
fallback

Елен Герджиков от ГЕРБ бе избран с тайно гласуване за председател на Столичния общински съвет. Така той остана на поста, след като ръководеше общинарите и в предния мандат.

Общо в гласуването са участвали 60 общински съветници, като за Елен Герджиков своя глас дадоха 33-ма, съобщава БТА.

Oще по темата
За предложената от групата на БСП Милка Христова гласуваха 15 съветници, а за Методи Лалов, предложен от групата на Демократична България, - 12 съветници.

Елен Герджиков пое председателството на съвета и благодари на всички, които са му гласували доверие за председателството на СОС, както и на тези, които не са го направили. Той увери, че ще направи всичко възможно да оправдае доверието, а на тези, които не са го подкрепили заяви, че ще направи всичко възможно да промени тяхното мнение и да покаже, че СОС може да работи по-прецизно, по-открито и по-коректно и да върши повече работа за София.

На заседанието бяха избрани и заместник-председатели на СОС с явно гласуване. Групата на ГЕРБ-СДС предложи Иво Петров за заместник-председател и бе избран от СОС със 60 гласа. Избрана за заместник-председател бе и предложената от групата на БСП Милка Христова, досегашен заместник-председател на съвета също с 60 гласа. Групата на Демократична България предложи Борислав Игнатов за заместник-председател на съвета като за него гласуваха 59 общински съветници, един общински съветник се въздържа.

Общо общинските съветници в СОС са 61, но Волен Сидеров не участва в гласуванията за председател на съвета и за заместник-председатели, въпреки че по-рано положи клетва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

то тия длъжности

преди 3 години

във властта идват по наследство

17

синчета

преди 3 години

на членове на бкп - личи от километри

16

Сърнелина БеУчинска

преди 3 години

До Анонимен дай по-поетично!

fallback