fallback

Слави Трифонов и Мая Манолова едва ли биха спечелили от общ политически проект. Зад това мнение се обединиха социологът проф. Александър Маринов и политологът доц. д-р Румяна Коларова.

"Мая Манолова не спечели, тъй като ставаше въпрос за много голяма политическа промяна в мисленето. Тя нямаше как да се случи за два-три месеца. Една голяма част от избирателите на "десницата" гласуваха за нея, но явно това не беше достатъчно", каза в "България сутрин" проф. Маринов.

Той заяви, че няма да е лесно да се напаснат отношенията в шарените общински съвети.

"Очевидно сега нагласите на софиянци бяха десни и това се вижда от състава на Столичния общински съвет. Привличането на електората на "Да, България" към Мая Манолова доведе до разделението на самите избиратели", коментира в ефира на Bulgaria ON AIR доц. Румяна Коларова.

Според нея БСП и "Демократична България" не са коалиция, но си съдействат.

"Един човек, който е отдавна в политиката, трудно може да бъде символ на промяната. България има фрапираща нужда от нови политици - старите са изхабени. Опозицията не се е утвърдила като убедителна алтернатива и не може да претендира за водещи позиции", каза още проф. Маринов.

По думите му в България е традиция никой да не си признава, че е загубил избори.

"Няма загуба на доверие, а нарастване на недоверието в ГЕРБ. Тяхната подкрепа си остава активна, но се създава едно условие да се създаде коалиция всички срещу ГЕРБ. Фрагментирането на общинските съвети е неизбежно", обобщи Румяна Коларова.

Тя припомни, че в българската история има само един случай на касиране на избори - през 2009 година. Тогава бяха касирани гласове на избиратели от секции в Турция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

53

обективно казано

преди 4 години

Моите уважения към БОЙКО БОРИСОВ! Успя чрез умели политически стратегии да парира "изненади" по изборите, като засили овреме коалицията със СДС! Вярвам, че има мноого още да се работи по вдигане на рейтинга на СДС, но съм сигурна в едно: това ще е силната коалиция на следващите парламентарни избори! УСПЕХ И НА ДВЕТЕ ПАРТИИ!

52

АЗ СЪМ БЪЛГАРЧЕ

преди 4 години

ТОЗИ ГОЛ *** С ОБИЧКИТЕ ПАРДОН ОБИЦИТЕ ДА ВЗЕМЕ И ДА СИ ЛАКИРА НОКТИТЕ. ОТ МУЧАЩ ЧАЛГАР ОПЕРЕН ПЕВЕЦ НЕ СТАВА, ВСЕ ЕДНО ВЪЛКЪТ ДА СИ СЛОЖИ ПРЕСТИЛКА И ДА КАЖЕ АЗ СЪМ БАБА ТИ ДОБЪР ДЕН

51

Нинова-какво става ?

преди 4 години

След поредица от последователни партийни хватки всъщност Нинова разцепи БСП успешно на две почти равни части. Дали е изпълнявала предварително замислена задача за разцепване на БСП или е от глупост и недалновидност вече няма никакво значение, защото резултатът е трагичен. Ако БСП не вземе спешни мерки да се раздели с Нинова следва неизбежна маргинализация на БСП.

fallback