Основателят на група "Тангра" Константин Марков коментира току-що миналия местен вот в предаването "Денят ON AIR"

"Това бяха едни грозни избори по различни причини. Гледам каква е реакцията на хората в интернет. Виждам как приятели с приятели се разделят. В последния момент някой възприема различна позиция, другия му се сърди. Очевидно е, че има нужда от някаква промяна. Въпросът е дали това е пътят към тази промяна", каза той.

Според него, надеждата за България да се превърне в една нормална държава, е останала напразна. Хората от неговото поколение, които са излизали и са протестирали, са останали разочаровани и не е учудващо, че сега ги няма, коментира Марков.
 
"От друга страна настъпи някакво царство на популизма. С някакви призиви се приканват хора да гласуват за един или друг кандидат. В един момент се получи така все едно да гасиш пожар с бензин", допълни басистът на "Тангра".

Той коментира още, че хората на изкуството са самотни и вглъбени в себе. Началото на Промяната е общата кауза, която е успяла да ги обедини. Те са излезли и са изразили своята позиция, но е последвало разочарование и периоди на излъгани надежди.

"Хората не си дават сметка колко са свободни в момента. Сега с една обикновена пластична карта можеш да обиколиш цяла Европа", коментира музикантът свободата, която имаме днес.

"Като пътуваме, виждам едни градове, които са обновени в немалка степен. Центровете са оправени, старите сгради са обновени. Виждам и друго - има всякакви кметове, излъчени от всякакви политически партии, но е важно какво правят те за своя собствен град", каза Марков в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според него и София е претърпяла много положителни промени през последните 10 години, но има и неща, които трябва да се оправят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase