Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Йорданка Фандъкова е новият кмет на София, сочат данните при обработени 100% СИК протоколи в OИК. За нея са гласували 49.98% от пусналите бюлетина софиянци, а нейната опонентка Мая Манолова събира 45.13%.

Oще по темата

В абсолютни гласове кандидатката на ГЕРБ и настоящ кмет има на своята сметка 209 542 гласа, докато независимата Манолова изостава с малко над 20 000 гласа - за нея са пуснали бюлетина 189 176 души.

20 493 софиянци пък са излезли до урните и са отбелязали в бюлетината "Не подкрепям никого". Това прави 4.89%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

216

Анонимен

преди 4 години

ГЕРБ беше абсолютно закономерен резултат на българския преход, на концентрацията на икономическите и политически шансове в едно привилегировано малцинство, т.нар. олигархичен режим. Българската олигархия за последните 20 години направи всичко необходимо за това т.нар. демократични избори да се превърнат във фарс и които само да възпроизвеждат статуквото. Такъв тип режими не се свалят с избори.

215

Анонимен

преди 4 години

Само държавната и общинската администрация наброява 136 465 души. Над 96 000 са те в централната администрация в София. Прибавете техните семейства. Кой може да пробие такава маса, която трепери за своето място и заплата? Тези хора умират от страх да излязат на свободния пазар, защото са неконвертируеми и това ги закрепостява към бюджета, оттам и към управляващата партия. През 2018 г. общо заетите в обществения сектор са около 690 хиляди души! По-голямата част от тази армия гласува за всичко, което е свързано с ГЕРБ.

214

Анонимен

преди 4 години

Номерата с купения вот, основно ромски, корпоративния вот (държавната общинската администрация), фалшифицираният вот (чували с бюлетини за подмяна, протоколи, невалидни уж бюлетини, заменени такива и т.н.), манипулираният вот (лъжливи екзит полове, социологически проучвания", СМИ и агитация в деня на изборите), отказът от машинно гласуване, местенето на "избиратели" в нужните населени места и т.н. - всичко това държи и ще държи суджукорастите на власт.

fallback