Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Мая Манолова е предпочетена на втория тур от мнозинството от избирателите на останалите кандидати от първия тур на изборите в София, показват данни от Exit Poll на "Gallup International" към 20 часа.

41.6% от избирателите на Демократична България и Борислав Игнатов на първи тур са гласували за бившия омбудсман на балотажа срещу 33.9% за Йорданка Фандъкова. Всеки четвърти избирател на „градската десница“ (25%) са избрали опцията "Не подкрепям никого".

Още по-категорична е подкрепата за Мая Манолова сред избирателите, пуснали глас на първия тур за независимия Борис Бонев 49.8% срещу 25.8% за настоящия столичен кмет. 24% от избирателите на Бонев са избрали опцията "Не подкрепям никого".

Любопитно е, че въпреки гласно изявената подкрепа на ВМРО за Йорданка Фандъкова, едва 35.8% от гласувалите за Ангел Джамбазки са гласували за столичния кмет, а цели 54.7% са избрали Мая Манолова. Всеки десети гласоподавател за евродепутата на първи тур (10%) не са подкрепили никого на балотажа.

Още по-категорична е подкрепата за бившия омбудсман сред гласувалите на първи тур за Волен Сидеров – 75%:15% при 10% избрали опцията "Не подкрепям никого".

Сред негласувалите на първия тур, но отишли до урните на балотажа в столицата, 59.2% са избрали Мая Манолова, срещу 38.8% за Йорданка Фандъкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

58

Пепси

преди 4 години

Бонев е третата патерица на БСП.

57

факт

преди 4 години

Този Бонев е много *** и голям предател и лъжец.

56

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен63Не, не съм комунист.Просто съм отчаян гражданин.

fallback