Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Жителите на Плевен също гласуват утре на балотаж. От сутринта Bulgaria ON AIR ще следи изборния ден там.

Коиловци е едно от шестте села в община Плевен, които ще избират кмет на балотаж. От години проблемите там са едни и същи. И въпреки постоянното полицейско присъствие битовата престъпност и безаработицата управляват ежедневието.

На хората им е неизвестно кога ще живеят спокойно. Затова повечето са въоръжени, а други са свикнали със страха.

На война с глада са и в съседното село Мечка. Половината от жителите са роми, а работа няма. Преди години основно препитание били кражбите, а днес вече няма дори какво да се краде, твърдят местните.

От седмица село Мечка има нов кмет, а единственото изискване към него е да има работа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Сп???нс

преди 4 години

Това е един порочен кръг, описан в редица американски филми от 80-те и 90-те години, развитието води до оскъдица на работа за хора които и името не могат да си напишат. Работа има в цяла европа, но никой не търси овчари и метачи.

6

факт

преди 4 години

Истината е, че индийски преселници много рядко можеше да се видят в селското стопанство, а сега са повече от белите българи в земеделието и животновъдството. Но пък помаци и турци бяха масово заети с животни и растения едно време. Миналото няма как да се върне, а бъдещето е непредвидимо.

5

Анонимен

преди 4 години

Да спрат помощитеида бъде криминализирано безделничеството на хора, които нямат банкови влогове, нито някаква собственост, от която да се издържат.Който е създал деца, но не ще да работи, за да ги издържа - на принудителен труд. Не сме длъжни да даваме каквато и да било помощ на трудоспособни, при условие, че има възможност сами да си печелят за прехрана.Комуто не харесва - границите са отворени!

fallback