Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

"В 9 областни града има избрани кметове, във всички останали ще има балотаж при 100 процента обработени данни. За разлика от основния избор на първи тур, "Не подкрепям никого" няма да влияе на балотажа, тъй като при втория тур се брои единствено кой кандидат има повече действителни гласове за себе си", каза в "България сутрин" говорителят на ЦИК Александър Андреев.
Oще по темата


Той обясни, че изборът на това квадратче влияе за това дали има избран кандидат още на първи тур, тъй като влиза в бройката на действителните гласове.

"При всички случаи квадратчето "Не подкрепям никого" е повлияло на първия тур. Преференциите също оказват значение при вота. И в предходни избори знаем, че това затруднява всички членове на СИК при обработването на протоколите", сподели още Андреев пред репортер на Bulgaria ON AIR.

Toй разясни, че три ще са населените места с трилотаж - Знаменосец, Климентово и Александрово.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Радослав

преди 4 години

Че, то така или иначе това квадратче го направихте безполезно! Вижте колкото % от гласовете са: Не подкрепям никого, толкова места в НС и общинските съвети да оставаха празни и да се водят автоматично, че гласуват с НЕ на всичко, то тогава това квадратче щеше да събере 70% от вота! Сега е просто помпане на избирателна активност. Хем важи за избирателната активност, хем не се брой при разпределението на %-тите. Абе дупедатска работа! Едно нещо не искат да направят като хората!!!

9

Чиновник

преди 4 години

Голяма работа, че не подкрепят никого.

8

Анонимен

преди 4 години

цик -шмиг и фокус- мокус са братя .магерясват и те - тук батисани бюлетини ,там "сгрешени" протоколи и хоп готово !

fallback