Снимка: архив, Булфото
fallback

Два автомобила напълно изгоряха и с това стреснаха рано тази сутрин кандидат кмет от монтанското село Ерден, община Бойчиновци. Огънят е лумнал към 4 часа рано сутринта, пише "24 часа".

На място е изпратен екип огнеборци от Монтана, който потушава пожара. Сформирана е дежурна оперативна група на РУ Монтана, съвместно със служители на РДПБЗН, която е извършила оглед на местопроизшествието.

При огледа е установено, че пред частен дом в с.Ерден са паркирани два леки автомобила - и двата ползвани от 49-годишен кандидат кмет, който ще се явява на баотаж в неделя. П.П. от партията на свободните демократи има спечелени 96 гласа или 31.89% срещу досегашната кметица Еленка Василева от БНД със 128 гласа - 41.86%.

Потърпевшият смята, че пожарът е с цел сплашване на политическа основа. 50 годин живея в селото и нямам врагове. Ние сме 450 жители, на никой нищо лошо не съм направил и не съм си сам подпалил колите, заяви мъжът.

Според някои от съселяните му е възможно посегателството и да е във връзка с работата му. Колите са напълно изгорели. Те са били паркирани един срещу друг като половината от тях била на пътното платно на главната улица в селото.

Едната е на собственика на имота,другата на племенника му. По случая е образувано досъдебно производство за палеж. Все още не се знае дали пожарът е свързан с изборите. Извършителят на такова деяние се наказва с лишаване на свобода от 1 до 8 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Анонимен

преди 4 години

Тиквата хич не е замесен. Дялка си петъли от четирите тона суджук, краде си, мези и му дреме.

2

fact

преди 4 години

ако се фане.а занем, че нашта полициа дори нема да го търси....

1

Иван

преди 4 години

Те така си горят, няма връзка с изборите ... вие сериозно ли ...

fallback