Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Бившият кмет на "Младост" Десислава Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова се обявиха в подкрепа на Мая Манолова на втория тур на местните избори в София, стана ясно от тяхна позиция, изпратена до медиите.

"Това беше трудно решение, но ние смятаме, че липсата на позиция е равно на безотговорност. Ние сме убедени, че моделът на управление в София трябва да се промени и ние заставаме зад кандидатите на промяната, кандидатите изправящи се срещу ГЕРБ, които се ангажират да работят за запазване на зелените площи и междублоковите пространства в столицата", пишат в своето становище двете.

Oще по темата
"Ние очакваме от г-жа Манолова, че ще сложи край на порочните практики за облагодетелстване на определени кръгове и ще работи за интересите на жителите на София", заявяват още те.

Иванчева и Петрова обявиха, че очакват ангажимент за конкретни действия от страна на Мая Манолова за преместване на строежите от междублокови пространства в Младост и другите квартали в София; стриктно следене за спазване на минималния изискуем процент озеленяване при ново строителство; проверка на реституциите и продажбите на общински имоти. Борба с имотните измами; прекратяване продажбата на общински терени, за да има къде да се изграждат училища, детски градини и да се местят инвеститори.

"Ние ще следим за изпълнението на поетите ангажименти и ще бъдем гражданската съвест за промяната. Ще ви информираме периодично какво е направено. И ако не изпълни поетите ангажименти - ще продължим да правим това, което можем - ще осветляваме порочните практики и ще поведем протестите, отново", заявяват Иванчева и Петрова.

На първия тур на местните избори в София Иванчева събра 3 627 гласа, което се равнява на 0.81% от всички гласували.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

143

Анонимен

преди 4 години

Иванчева че и Петрова която подкуп не е взимала лежат две години в ареста, а цялото подсъдимо герберско войнство за далеч милионни афери е на свобода - Боршош, заместничето-бушон на Фандъкова, директора на военно-медицинска академия. Примери от турското правосъдие на ГЕРБ и дпс

142

Анонимен

преди 4 години

Абе гербери, защо съдията я оправда за толкова сигурния подкуп, а? Май-май ще я оправдаят и за искането доказано по кошаревския метод Европа в сересетата станало Европа. Кой казва Еврота, казва се Евро...В неделя всички районни кметове на опозицията НАРОДА СРЕЩУ ГЕРБ и Манолова кмет.

141

Анонимен

преди 4 години

До Кои са тез ?Най-застарела е сготвилата ги с подхвърлен подкуп КОМПИРИЦА!!!! Но бог вижда и вече кръстенето на агент Буда не помага.

fallback