Снимка: Dnes.bg

Бойко Борисов коментира блокадата на Орлов мост, която буквално парализира вчера столицата, а движението бе пуснато тази сутрин.

"Не може да се разхождаш по Орлов мост и да говориш за върховенство на закона. Има 2 милиона души, които не са съгласни с това. Осигурили са им трасе, за да стигнат до президентството, където да си протестират", каза премиерът пред Нова тв. Такава демонстрация се очаква в петъчния ден, когато държавният глава Румен Радев може да подпише указа за назначаването на Гешев.

Избраха го! Иван Гешев е новият главен прокурор

По думите му, ако са били издигнали и друг кандидат за нов главен прокурор, освен Гешев, е щяло да бъде лицемерно.

"Обществото щеше ли да вярва на партиен кандидат?", попита Борисов. Той бе категоричен, че не е искал да посочва човек, на когото няма доверие.

Още по темата
На финала на предизборната кампания за местни избори, Борисов я определи като "най-евтината".

"Похарчили сме толкова, колкото законът позволява – в рамките на субсидията и по банков път. Дарения не приемаме и не сме приемали", каза премиерът. Той каза още, че до момента в рамките на кампанията преди местния вот не е чул лъжа, която силно да го е засегнала.

Борисов отхвърли възможността кандидатът на ГЕРБ за кмет на София – Йорданка Фандъкова, да не стигне до евентуален балотаж, но на много места ще има втори тур.

"Това е демокрация. Това е хубаво, защото пък на много места е и ГЕРБ. И освен видимите резултати, които са безспорни – в партията има и хора, с които се разделяме. С едни се разделих, с други предстои да се разделя", заяви Бойко Борисов и допълни, че Цветан Цветанов не пречи на местните структури по места.

Премиерът заяви категорично, че ТЕЦ Варна не е пример за обвързаност между ГЕРБ и ДПС.

"Каква е тази обвързаност? Става дума за енергетиката. Нека всеки си гледа работата".

Той заяви, че за него най-важно е ГЕРБ да е първа политическа сила и след местните избори. Партията му обаче ще действа безкомпромисно към кметовете, "действащи като дерибеи", и даде пример с градоначалника на Ямбол.

Лидерът на ГЕРБ призна, че може да има и умора в обществото от неговата партия.

"Нормално е да омръзнем. Но това е като собствена жена или мъж – омръзва ти за момент, но после си казваш: "По-добро от това няма".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase