fallback

Като кандидат за кмет представлявам съвременната дясна политика. Имам управленски опит за кметското място, нещата могат да бъдат направени много по-добре в София. Това каза за "България сутрин" арх. Борислав Игнатов, кандидат за градоначалник на столицата от "Демократична България".

Основната му критика е, че последните 10 г. София се управлява социалистически - общината задлъжнява, работи се по големи проекти, но не се прави нищо в кварталите, "Топлофикация" е докарана до фалит, скандали с обществени поръчки.
Oще по темата


"Това не е правилно управление", заяви Игнатов.

Той даде пример с успешното управление на град Коритиба, начело на който стои архитект.
 
Арх. Борислав Игнатов подчерта, че ще продължи проекта с метрото, ако стане кмет, както и със стратегическите проекти за града, но искал да се работи и в кварталите и с по-голяма скорост.

"Много е важно да се случват нещата бързо. Не е нормално да се чака десетилетие за детски площадки, децата порастват и заминават. Цялата ни кампания беше построена около срещи с гражданите, не искам да налагам нещо, от което няма нужда, демократично объждаме нещата и коригираме според мненията. Боря се за всеки глас, днес хората са много демотивирани да гласуват. Кампанията върви много добре и отзивите са позитивни", посочи той за Bulgaria ON AIR.

Игнатов подчерта, че щяло да е по-добре, ако е бил подкрепен от СДС, но в последните години важал принципът "разделяй и владей". Смята, че ще стигне до балотаж.

Според кандидата за кмет, за да се случели нещата, трябвало да се пребори корупцията. Той обясни, че не би подрепил Фандъкова или Манолова на балотаж - и двете били симпатични личности, но зад тях се криели тъмни сенки, едри мъже, които използвали крехки жени.

"Проблемът с презастрояването на София идва от общия устройствен план, моята теза е, че той трябва да се преразгледа. Управлението на цялата община ще бъде много по-прозрачно, ако стана кмет. Никой няма да има мнозинство в общинския съвет според социологията, ще се обединяваме с тези, които имат допирни точки с нашата програма", посочи още събеседникът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

46

ddd

преди 4 години

До Така е ..Нещо съвсем не си в час! Самия ви вожд каза, че ако само боядиса това дето Бай Тошо е построил пак е успех! 3000 язовира построени, които сега само не могат да ги поддържат!Само слепците не могат да видят истината!

45

Така е ..

преди 4 години

До ddd 40 Видяхме капитализма до какво ни докара... До какво ? 120 милиарда БВП. България никога не е била толкова богата. За година се строи повече от Живков за 33г.Капитализма прави чудеса.Който има очи вижда.

44

До 35

преди 4 години

Нещо ги оплете кандидатите и титлите им. Карай, един дол дренки са и двамата изклесяка.. )))

fallback