Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
fallback

Възрожденската епоха е много интересна и много си прилича с днешната епоха. Възраждането е епоха на социална трансформация, навлизане на нов тип икономика и нови технологии. Към този момент тази трансформация се е случила в Западна Европа и българите тепърва се запознават с нея. Това каза Ангел Златков, програмен координатор на "Моята българска история", в ефира на Bloomber TV Bulgaria.

Oще по темата

"Общините са един от основните стълбове на Възраждането. Те са сред основните институции, през които се случва промяната и навлизат въведенията".

Според Златков общините от този период са мястото, където младият български възрожденски елит се учи как се управлява, на основните принципи на държавността и как да си отстоява правата.

"От тази гледна точка е много интересен паралелът с днешните общини", коментира той.

Той обясни, че на първите местни избори след Освобождението е имало много интересни регионални особености, но е имало един голям консенсус.

Кой е той, разберете в Bloomber TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Сата НАТО

преди 4 години

Абе, смешници, вие след 45 години руско робство не можете на малкия пръст да им стъпите на ония хора. Българите са били свободни икономически и политически субекти, всеки със съвест, вяра в Бог и лична отговорност. През соца бехте едни пионки и страхливи плъхове.

1

Анонимен

преди 4 години

Общините в България, не са обините в Западна Европа, където са почти автономни в решенията си. Тук е, каквото наредят отгоре!

fallback