Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Остават броени дни до изборния ден за местна власт. Социолозите прогнозират ожесточена битка в София. Според Ивайло Калфин от АБВ в тази предизборна кампания е имало много популистки обещания.

"Това, което прави впечатление в тази кампания е, че този път има интрига и тя е свързана с това дали сегашният модел на управление в София ще може да бъде променен", заяви бившият вицепремиер и кандидат за общински съветник на София в студиото на "Денят ON AIR".

Според него работата на софийския общински съвет ще бъде по-прозрачна, ако той бъде по-разпръснат.

"Всичко, което се предлага от сегашната власт, не е изпълнимо. Нашата идея е да внесем по-голяма прозрачност за парите на софиянци", коментира един от лидерите на АБВ пред Bulgaria ON AIR.

Калфин обясни, че предлагат създаване на комисия по бюджетен контрол, която да обсъжда как са похарчени парите от бюджета и спазени ли са целите.
 
От АБВ подкрепиха кандидатурата на Мая Манолова за кмет на София. Един от основните въпроси, които се задават, е как непартийният кандидат ще прокарва идеите си в общинския съвет.

"Общинският съвет за мен е по-различен от парламента, където трябва да има мнозинство, за да се приеме даден закон. Това е дейност към обществото. С опита си допринасяш за това градът да се управлява по-добре. Не е проблем, че ще се търси мнозинство по различни теми. Не е въпрос на идеология, а на добро управление", коментира Калфин.

По думите му неговата амбиция да бъде общински съветник е желанието да види добри европейски практики и у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

северозапад

преди 4 години

Тоя пък откъде се изсули ???

2

Ха

преди 4 години

Да ти кажа ли правичката? И едните, и другите са маскари! Ти мене слушай, па се не бой! Маскари са до един! Ама какво да сториш? Не се рита срещу ръжена! Търговийка, предприятийца, процеси имам в съдилищата не може. Не си ли с тях спукана ти е работата! Па и мене нали ми се иска я депутат да ме изберат, я кмет. Келепир има в тия работи. Хората пара натрупаха, ти знаеш ли? Хубаво, ама като не им клатиш шапка дявол не може те избра! Тъй е! Аз съм врял и кипял в тия работи, че ги разбирам(от Бай *** у Иречека)

1

Анонимен

преди 4 години

Празнодумец Храбър има хоби да се явява на избори.

fallback