Снимка: архив, Булфото
fallback

Седмица преди провеждането на местния вот в неделя и под сериозна полицейска охрана изборните книжа тръгнаха от печатницата към населените места в страната, предава БНТ.

Автомобилите с изборни книжа са охранявани от служители на дирекция "Жандармерия". Това е трети пореден ден от транспортирането им. Извозването от четирите печатници, които се намират на територията на София, ще продължи до четвъртък.

"Днес има за транспортиране по няколко маршрута - първият ще бъде за Перник и Кюстендил, вторият ще бъде по маршрута Враца, Монтана, Видин, третият ще бъде до Стара Загора, четвъртият до Смолян.", обясни зам.-директор на дирекция "Жандармерия" Петър Антиев.

Тиражът на бюлетините, одобрен със заявка на Общинските избирателни комисии, е над 17 милиона. По отношение на общински съветници тиражът на бюлетините е близо 7 милиона, същият е и тиражът на бюлетините за кмет на община. Цената за отпечатване на бюлетина е 30 стотинки, като в нея влиза изготвянето на графичния дизайн, хартия и мастило, както и транспортирането им до крайните точки.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

ВСИЧКИ СТАНЕТЕ

преди 4 години

АКО ВСИЧКИ ГЛАСУВАМЕ - ГРОБАРИТЕ СА НА ТОПЛО !!!ПРЕЗ ПРОЛЕТТА ЗА ЕВРОПЕЙСКИТЕ ИЗБОРИ САМО 38% ГЛАСУВАХМЕ - А ТЕ ЩЯХА ДА СЕ *** ОТ СТРАХ ! КАМО ЛИ СЕГА , АКО ГЛАСУВАМЕ 80% - ДИРЕКТНО ГРОБАРИТЕ СА ПО ПЪТЯ КЪМ КРАЯ !! ЧАКА ГИ САМО - НАРОДНОТО ОТМЪЩЕНИЕ !!! СМЕЛО ГЛАСУВАЙТЕ И ПАЗЕТЕ ПРОТОКОЛИТЕ !!!

16

Гацо Бацо

преди 4 години

Мая да иде с кавала да събере брака ....ъъъъъъъъъъъъ

15

13

преди 4 години

17 МИЛИОНА бюлетини на 5 млн глаусващи, половината от които няма и да гласуват. Следователно и по 5 пъти да минем да гласуваме против комунистите, няма да е достатъчно, те са се презапасили 7 пъти. 7 кратна победа, а вие си гласувайте. Аз не виждам защо правят избори, те директно избират кой да сложат, а който иска да виси по опашки.

fallback