Снимка: Bulgaria ON AIR

Кметската надпревара в страната навлиза в решителната си фаза. През следващата седмица кандидатите имат последен шанс да убедят гражданите, че именно те биха били правилния избор.

Резултатите от изборите на практика служат и за ориентир на партиите каква е оценката на избирателите за дейността им.

Хасан Азис от ДПС е кмет на Кърджали вече 4 мандата. Той е и фаворит да спечели пети.

Азис коментира вандалски прояви по парковете, при които се рушат съоръженията.  По думите му трябва да има по-чести наблюдения от страна на дежурните полицаи. "Вече имаме договорка с полицията в Кърджали на около 20-30 места в града, в рисковите райони да имат постоянно видеонаблюдение", обясни той и допълни, че на входовете и изходите на Кърджали има поставено видеонаблюдение, което е довело от своя страна до намаляване на кражбите и други престъпления.

В момента общинска полиция не могат да си позволят по-бедните общини, тъй като струва много скъпо.  "Акцентът трябва да бъде работа с хората, както и работа с младите, видеонаблюдение.", категоричен бе Хасан Азис.

Заместник-председателят на ДПС и кандидат-кмет в Кърджали уточни, че в Кърджали са успели да разрешат тежките инфраструктурни проблеми - водопроводи и канализации, пречиствателна станция. "Направихме така, че градът да има едни от най-хубавите и модерни паркове в страната, за които имаме дори и европейско признание", коментира той в студиото на "България сутрин".

Във връзка с инвестициите в образованието на територията на Община Кърджали, Хасан Азис отбеляза, че през последните 10 години е вложено много.

"Ремонтирани са 5 училища, възстановена е една детска градина. Намерихме и финансиране по европейските програми за една от гимназиите на територията на общината", заяви той пред Bulgaria ON AIR.

По думите му отпадането на ученици не е проблем за града.

"Ще акцентираме върху дуалното обучение (учене чрез работа). Това е нещо, на което е добре да се обърне внимание в цялата страна. А мечтата ми пък е да превърнем града в университетски център", подчерта гостът в студиото на Гергана Венкова и Златимир Йочев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase