Снимка: Булфото
fallback

Изборите за местна власт са почти пред прага ни. Битката за София и вероятният балотаж между двете дами - Мая Манолова и Йорданка Фандъкова е може би една от най-интригуващите теми.

"Не смятам, че софиянци трябва да се превръщат в заложници на политически стратегии, свързани с друг тип избори и цели", заяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков в студиото на Bulgaria ON AIR.

По думите му опозицията има право да иска управлението да падне, но когато става въпрос за местни избори, особено за град като София, би трябвало да има повече отговорност към тези хора и да се предложат алтернативни решения.

Биков коментира, че Манолова не предлага нищо по-различно от Фандъкова. Той беше категоричен, че няма гаранция, че бившият омбудсман ще работи по-прозрачно, нито че ще го прави по-добре.

"Не виждаме радикална алтернатива. В края на кампанията виждаме кандидатът на БСП да не е в състояние да отговори на основни въпроси", посочи Биков.

Според него кампанията на Манолова е била изначално погрешна.

"Не може да станеш кмет на София, само защото си се ядосал, само защото работата ти като омбудсман нещо е зациклила. Трябва да имаш друга мотивация. Истински полезното кандидатиране щеше да бъде, ако тя е очертала основни проблеми в столицата, които не са видени от другите", каза още депутатът от ГЕРБ.

Той бе категоричен, че Манолова дължи на софиянци конкретни мерки, каквито предлагала Фандъкова.

"Фандъкова е максимално искрена с избирателите. Тя ще формира политиката си, подкрепена от общинските съветници от ГЕРБ, СДС и коалиционни партньори. Има ясна програма", изтъкна Биков.

Депутатът от ГЕРБ коментира и прозрачността на обществените поръчки.

"Ако няма обществени поръчки, означава кметът директно да посочва някого, който ще извърши конкретен проект. Те по принцип са начин да осигуриш прозрачност и конкуренция", обясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

84

Некоректен въпрос

преди 4 години

По- скоро, какво хубаво може да направи Фандъкова оттук- нататък

83

Друг

преди 4 години

До АнонименНе, че Фандъкова с нейния огромен управленски опит от руската филология и учителстването знае как се управлява град. Градът не е училище.

82

Анонимен

преди 4 години

защо се говори постоянно за Манолова, която няма и грам идея как се управлява град, при положение, че специалностите/опита на полвината от останалите кандидати има поне нещо което пряко би им помогнало? Тази е абсолютно нищо, просто БСП са казали, ние сме зад тая и толкова. Ей така защото е известна личност. Че е професионален инвалид и демагог няма никакво значение.

fallback