fallback

Общ преглед
Премиерът Бойко Борисов се похвали, че никой не е помагал на омбудсмана Мая Манолова повече от него.

"През целия ѝ мандат на омбудсман, въпреки съпротивата в ГЕРБ и парламента, Манолова поиска стотици милиони за хората с увреждания, които ѝ бяха дадени. Тя идваше често и много пъти при мен и министри", коментира той.
Oще по темата

Според него отдавна е било ясно, че Манолова ще се включи в кметската битка наесен.

Бойко Борисов заяви още, че единствената му претенция към Манолова е за нейното изказване, че е "репресирана от държавата“.

"Няма как държавата да те репресира, когато всичко, което искаш, ти се случва", заяви той.

Премиерът отсече, че ГЕРБ са поемали законовите инициативи на Манолова като омбудсман.

"Като омбудсман Мая Манолова се справяше добре, не съжалявам че съм я взел. Мисля, че за държавата е било добре и не съжалявам", допълни още Борисов.

"Фандъкова с право ми се сърди, че е идвала много по-малко при мен и много по-малко съм й помагал", каза той.

"ГЕРБ искаше да отмъсти на Манолова за Костинброд, имаше цялата власт да го свърши, аз не позволих", сподели още той.

Манолова беше в основата на т.нар. Костинбродска афера на парламентарния вот през 2013 г., когато в деня за размисъл в националния ефир на една телевизия беше огласено, че са отпечатани 400 хил. над разрешените по закон за гласуване бюлетини, които били разпределени по градовете Благоевград, Хасково, Кърджали, Пазарджик, Кюстендил, Шумен, Варна, районни избирателни комисии и за Министерството на външните работи за имащите право на глас български граждани в чужбина.

Според Борисов заради тази манипулация ГЕРБ загуби проценти от гласовете на избирателите.

"Аз се подстригвам сам и мога пред вас да го демонстрирам. Прическата ми е толкова елементарна, за съжаление. Много искам да има фризьор, но няма какво да ми фризира", каза Борисов по повод обвиненията, че той е пратил хора да следят Манолова, докато се фризира.

Премиерът изрази надежда Мая Манолова и кандидатът на ГЕРБ Йорданка Фандъкова да проведат коректна кампания и призова БСП също да участват в битката, а не "да се крият" зад кандидатурата на досегашния обществен защитник.

ГЕРБ и СДС застават зад настоящия кмет на Монтана Златко Живков за 6-и мандат. Това обявиха лидерите Борисов и Румен Христов.

Надявам се, както е било и досега, на категорична победа на първия тур, заяви самият градоначалник, който е най-дългогодишният в цялата страна. Той е и трети мандат представител на България в Европейския комитет на регионите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

212

Анонимен

преди 4 години

НЕ ТИ ЩЕМ МЕДА НИТО ЖИЛОТО ! ДАЛИ ЗНАЕ ДРУГАРЯ ФЪШ -ФЪШ КОЙ ГО Е КАЗАЛ ПРЕДИ МНОООГО ГОДИНИ И ДАЛИ НЕ Е ИМАЛ В ПРЕДВИД НЕГО !

211

Никога повече ГЕРБ

преди 4 години

ПАЗИ БОЖЕ ДА ТИ ПОМАГА ТОЗИ. НЕ МУ ЩЕМ НИ ПОМОЩА, НИ НИЩОТО САМО ДА СЕ ОМИТА, ЧЕ ДА НЕ ДРАЗНИ ПОВЕЧЕ ХОРАТА.

210

Анонимен

преди 4 години

А аз ще ви разкажа един случай по време на предизборна кампания когато Костов беше на върха .Бях на пазар в кв. Борово с цяла тайфа както ходи днес и Борисов и се опитваше да разговаря с хората от пазара една БЪЛГАРКА като го видя и избухна ,наричаше го с най-обидните думи,към нея се присъединиха много хора ,които я подкрепиха а Костов просто не можеше да вземе думата и само се усмихваше,днес за съжаление и това не може да се случи,защото Бойко е страхлив няма да слезе там където има много народ

fallback