Общ преглед
Омбудсманът Мая Манолова ще се кандидатира за кмет на София, но засега още не е ясно дали ще разчита на подкрепата на БСП.

Въпреки че в парламента дълги години беше червеното стрие на левицата, сега се впуска в кметската надпревара издигната от инициативен комитет.

Още по темата

Лидерката на БСП Корнелия Нинова нито отрече, нито потвърди днес, че социалистите ще застанат зад Манолова, нито изключи левицата да издигне свой кандидат.

Решението ще бъде взето на 11 септември от Софийската градска организация на партията.

"Шансове не оценяваме. Не сме врачки. Оценяваме качества. Мая Манолова е работоспособен и енергичен човек. Така че ще видим дали Градската конференция ще я подкрепи и дали Националният съвет ще я потвърди. Дотогава да не говорим за това", заяви Нинова.

Лидерът на БСП в София Калоян Паргов определи кандидатурата на омбудсмана като "очаквана".

"Искам да й пожелая успех в тази сериозна мисия, с която се натоварва и да кажа, че на 11 септември ще издигнем или подкрепим кандидат за София", допълни той.

"Ще разглеждаме различни опции и варианти предвид ситуацията. Мисля, че това, което и днес тя е заявила, ще даде основание следващата седмица до заседанието на Градската организация, да видим как се конфигурира изборното пространство", добави Калоян Паргов.

Националният съвет на БСП започна днес своето първо заседание за септември.

Пленумът на социалистите ще утвърди излъчените от областните конференции кандидати за кметове. Поне трима настоящи депутати ще са кандидати на БСП за кметове на големи градове.

Николай Тишев влиза в надпреварата за Бургас, Станислав Владимиров за Перник, а Тодор Байчев за Карнобат.
Червените в Русе първи представиха листата си за кандидати за общински съветници. Кандидатът за кмет на БСП депутатът Пенчо Милков получи пълна подкрепа на партийната конференция. Националният съвет ще има последната дума.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар