"Беше логично продължение на явяването ни на европейските избори това споразумение. Готови сме да подкрепим Фандъкова, ако тя е кандидатът на ГЕРБ за кмет на София", каза в студиото на Bulgaria ON AIR " зам.-председателят на СДС и кмет на район "Витоша" Tеодор Петков. Той коментира политическото споразумение между ГЕРБ и СДС, което има за цел двете партии да станат първа политическа сила с най-много кметове и общински съветници в страната.

По думите му звучало смешно да се правят социологически проучвания на нещо, което не е родено, визирайки данни за политическите нагласи дали Манолова или Фандъкова ще спечелят местните избори в София.

Петков припомни, че на евровота за СДС са гласували около 60 хил. души, а на следващите избори се очаква това да направят около 120 хил. избиратели.

Кметът на район "Витоша" уточни, че това, което е поел като ангажимент преди 4 г. почти на 100% е изпълнено.

"Районът е голям, с различни като население места в него, има две села. Нямаме нарушения при издаването на разрешителните за строежи, презастрояването се оказа един от водещите проблеми", обясни събеседникът.

"Канализацията е мащабен проект, това не е по силите само на един районен кмет. Столична община непрекъснато изкупува терени, за да може да реализира проекта с канализацията, а процесът е бавен", обясни още той.

По думите му проблем с детските градини все още има, в последните години са били изградени общо  4 такива, предстои изграждането на пета. Само 1 училище там не е било санирано по обективни причини, но имаме спечелен проект за него.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase