Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Изискването за носене на предпазни маски за лице в лечебните заведения се удължава до 16 ноември. Това е посочено в заповед на министъра на здравеопазването.

Oще по темата

Предпазни маски се изискват и в специализираните институции за предоставяне на социални услуги и социални услуги от резидентен тип за деца и възрастни. Изключение се допуска за децата до шестгодишна възраст, предава БТА.

Остават в сила и изискванията за спазване на дистанция от метър и половина, когато има струпване на хора на открити обществени места, както и възможността за организиране на дистанционна работа.

Извършването на всекидневен филтър в специализираните институции за предоставяне на социални услуги и социалните услуги от резидентен тип за деца и възрастни за наличие на потребители и персонал с клинични симптоми за COVID-19 и отстраняване на персонала от работа до установяване на диагнозата и клинично оздравяване също продължава да бъде изисквано като мярка.

Носенето на предпазни маски, дезинфекцията на работни помещения, редовното проветряване, спазване на дистанция между хората и др. са изисквания, които се налагат заради разпространението на коронавирусната инфекция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Стефан

преди 1 година

Не знам какви мерки искате да има. Не искахте маски в магазини, училища, университети, градски транспорт - вече няма. Не искахте тестове и зелени сертификати - вече няма. Не искахте онлайн обучение - и него вече го няма. За мен е нормално маските винаги да са задължителни в болниците и в старческите домове, защото много от хората там са възрастни и болни. Стига вече с тези фалшиви тестове, фалшиви епидемии, трибунали и други щуротии. На българинът все нещо не му отърва. Аман вече!

9

Анонимен

преди 1 година

До 8 "какво очакват да стане до 16 ноември" Очакват вече отчаяно дано се активира малко грипа и да почнат хората да се тестват с фалшивите тестове и да почнат да се дигат бройките на несъществуващата епидемия! Ей това очакват ама топлото време съсипва бизнеса!

8

Анонимен

преди 1 година

И какво очакват да стане до 16 ноември? Вероятно да получат нови нареждания. Трибуналът предстои, и тоя министър е в списъка.

fallback