Снимка: БГНЕС
fallback

Променят срока на провитоепидемичните мерки във Варна. Изискването за носене на маски в обществени закрити помещения и в градския транспорт  в града ще бъде валидно до 19 август, а не до края на месеца.

Oще по темата

Това се казва в нова заповед на Регионалната здравна инспекция в крайморския град, обнародвана на сайта на ведомството. Причината за намаляването на срока е подобряването на епидемиологичната обстановка в района, предава БТА.

Изискването за носене на маска важи за лечебни заведения, аптеки, магазини, административни учреждения. Изключения се допускат само за персонала и клиентите в заведенията за хранене и баровете, както и за фитнес залите. Децата до 6-годишна възраст са освободени от носенето на маска.

До 19 август остават в сила изискванията за засилен контрол при приемането сутрин на малчугани в детските заведения. Забранени са и свижданията в болниците, освен по преценка на лекуващия лекар, ако пациентът е настанен за повече от 5 дни в лечебното заведение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Нов

преди 1 година

РЗИ били заключени да се пазят от народната любов. И памперси за възрастни са им раздали, ако от страх напълнят памперса да няма мазало. А пред входа им защо никой няма да скандира, да им ускори пулса?

18

Анонимен

преди 1 година

У Варната е такава тъпканица в момента, че си нямате идея. По улиците се чуват всякакви езици, а половината коли са с други регистрации. Щурат се насам натам, вечер реват мотори. На повечето места трябва резервация. Днес имах малко ходене по разни складове и часове стоях из задръствания. Не може толкова народ да се следи кой какво прави, а и не е нужно. По добре всеки сам да решава. Ако е по-спокоен, да си слага.

17

Барон Мюнхаузен

преди 1 година

Днес като,бях в метрото ,и софийските овци бяха с маски(имаше няколко здравомислещи граждани като мен,които бяхме без маска)!!!Та ,никога нема да се освобим заради тези роби!!

fallback