Снимка: БГНЕС
fallback

В четвъртък Министерството на здравеопазването на Индия съобщи за 3 712 нови случая на заразяване с коронавирус за последните двадесет и четири часа, което е най-високият брой от близо месец насам, като причина за това е рекордният брой случаи, регистрирани във финансовата столица Мумбай.

В сряда вечерта градът съобщи за 739 случая, което е повече от два пъти повече от регистрираните само два дни по-рано 318 случая.

"Графиката на тенденциите в Мумбай показва тиха вълна, леки омикронови варианти. Защитете уязвимите лица, следете отблизо хоспитализациите", заяви късно в сряда в Twitter Шашанк Джоши, член на работната група на щатското правителство по COVID-19.

Oще по темата
Хоспитализациите в Мумбай са били малко, а 96% от случаите, съобщени в сряда, са били безсимптомни, съобщиха от гражданската администрация на града в ежедневния си доклад COVID-19.

"Няма увеличение на хоспитализациите. Хората се поставят под карантина у дома и се възстановяват вкъщи. Няма нужда да се притесняваме", заяви пред репортери в сряда държавният министър на здравеопазването Раджеш Топе.

Мумбай беше един от първите градове, които бяха засегнати от опустошителната втора вълна на пандемията в Индия през 2021 г., но беше похвален за ефикасното справяне с кризата.

От началото на пандемията в Индия са регистрирани повече от 43 милиона случая и 524 641 смъртни случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

баба мара

преди 2 години

индия подкрепя русия и китаи и сега пандемия всичко е закономерно лабораториитеработят ударно

8

Анонимен

преди 2 години

"96% от случаите, съобщени в сряда, са били безсимптомни" ----- доживяхме здрав човек да го водят болен...

7

до 7

преди 2 години

В този текст дето си написал има 7 правописни грешки!

fallback