Снимка: БГНЕС
fallback

Испания планира да лекува от днес зараза от коронавирус почти като обичайна болест, подобна на грипа, предаде БТА, позовавайки се на ДПА.

Oще по темата

Хора, които се заразят с коронавирус, но развият само леки симптоми на болестта или са напълно безсимптомни, могат да водят нормален живот. Вече няма да се налага да си правят тест или да се изолират.

Само  хора, които са в риск, ще трябва да са обект на досегашните изисквания. Те включват навършилите 60 години и лица с имунни проблеми, както и бременни жени и медицински работници.

Това означава, че единственото нещо, което се запазва от досегашните драстични мерки срещу разпространението на коронавируса в повечето региони, е задължителното носене на маска на обществени събития на закрито, както и в автобуси, влакове и самолети.

В автономна област Галисия изискването да се удостоверява, че е поставена ваксинация, че е направен тест или човекът се е възстановил от ковид, все още важи за влизане в болници и домове за стари хора. В сила остава и ограничението за броя хора на една маса в ресторантите. Но дори и тези ограничения трябва да бъдат отменени на 9 април.

Епидемичната ситуация в Испания, която беше засегната особено тежко в началото на пандемията, вече значително се е успокоила.

Понастоящем само 3,6 процента от всички болнични легла са заети от ковид пациенти. Близо 85 на сто от населението се смята за ваксинирано, а 51 на сто са получили и бустерна доза. В петък броят на заразените на 7-дневна база е бил 227 на 100 000 души население.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 2 години

Вирусът го имаше и продължава да го има. Как не го проумяхте? 1400 новозаразени. Това малко ли е? Който го е изкарал леко е имал късмет. Аз го изкарах в болница. Слава богу, излекуваха ме,но най-близкият ми човек почина-без никакви придружаващизаболявания. Мъката ми е огромна!

19

Анонимен

преди 2 години

Това не е грип, а биологично оръжие. Дяволските изчадия,които уж го изпуснаха от лаборатория, много добре са знаели какво правят. За тези две години ние всички бяме едни опитни мишки. Пандемията се развиваше така, както те си я планираха. Така, че единственото, за което можем да се молим е тези и.з.р.о.ди да решат, че са си постигнали целта(каквато и да е тя) и да спрат пандемията. Ако са решили, че им трябва още смърт, бъдете сигурни, че наесен пак ни чака същото. Бог да прости починалите!

18

Анонимен

преди 2 години

Всички кацнаха на мангъровия

fallback