Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Израел на практика премахна изискването хората да представят документи, доказващи, че са ваксинирани, въпреки рекордния брой тежко болни пациенти, заразени с COVID-19, предаде ДПА.

Oще по темата

От днес хората ще трябва да представят зелен пропуск, доказващ че са ваксинирани или преболедували, само при посещаване на големи събития като сватби. Това означава, че за посещаване на ресторанти, кина или хотели няма да е необходимо показване на какъвто и да било здравен документ.

Промяната в правилата означава и че при напускане на Израел неваксинираните вече няма да е необходимо да показват отрицателен тест за вируса.

Облекчаването на правилата дойде въпреки факта, че повече от 1200 души болни от COVID-19 са хоспитализирани. Това е най-високият брой от началото на пандемията в страната с население от 9,4 милиона. По данни на здравното министерство 1255 пациенти са тежко болни.

Но пикът на вълната, предизвикана от варианта Омикрон, беше преди две седмици. Вчера беше съобщено за 33 394 нови заразени - значително по-малко от предишни скокове в заболеваемостта, които отчитаха 85 000 нови заразени на ден.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Българщина

преди 2 години

Разбира се, че всички по света разлабват, но на различна цена кръвен данък - България с 34000 при 5 мил население, Израел 9000 при 10 мил. Стъкмистика, ниво на медицината, невежество, инат, дезинформация са само извиненията. Язък за почернените семейства.

30

Анонимен

преди 2 години

65% от населението на Дания е с 3 дози. 90% от хопата над 11 години са ваксинирани. В интензивните имат 20 души. Повечето старци с х 20 болести . А в България почти 600 в интензивните. Да ти имам сравнението!

29

Анонимен

преди 2 години

До 23 80% от приетите им в болница са поне с 3 дози. Неваксинираните им не горят повече от ваксинираните. Затова и махат сертификата. В Дания 79% от приетите в болница са поне с две дози ваксина в момента. При омикрон защитата на ваксината от заразяване и прием в болница е нулева. Самият щам е лек и затова и почват да махат сертификатите наред- няма с какво да ги оправдаят.

fallback