fallback

Вариантът Омикрон вече вилнее у нас. Как да да лекуваме болните?

"Всеки вариант си има особености. Болниците можеха да купят 300-500 концентратора за кислород и да ги дават без пари на болните", заяви хематологът проф. Чавдар Ботев в студиото на "Денят ON AIR".

Oще по темата
По думите му има огромни проблеми, тъй като в България се обръщало внимание на санитарната част, но за терапевтичната нямало нищо.

"Няма никакъв контрол. Когато давате антибиотик, без да е изписан, вие убивате човек", заяви хематологът пред Bulgaria ON AIR.  

Според проф. Ботев има неправилно лечение и ние го бутаме да се случва. "Грешно говорим за ваксинирани и неваксинирани, трябва да включим и неправилно лекувани", допълни гостът в студиото.

Проф. Ботев е на мнение, че ако си боледувал, трябва да си сложиш ваксина след 6 месеца или година. Специалистът изтъкна, че ако си поставим бустерна доза, с 50% намалява шансът да се разболеем.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

44

Опомнете се

преди 2 години

До гуша ми дойде този агит проп. Побъркани медии, побъркани политици и лукави доктори. Случващото се е световно зрелище убило нормалността. Целият зор е да се напълнят едни гуши и да се поразреди населението, та тия, които останат да поживеят. Умишлена истерия, която нито ни лекува, нито ни заразява. Грип, като всички останали, с които се живееше и досега. Психясали хора, закрити бизнеси, убъркани ценности. Това допуснахме всички ние да се случи благодарение на неспособността ни да мислим трезво

43

Анонимен

преди 2 години

Който иска чува , който се тресе от страх и ужас - се боде.

42

От кухнята

преди 2 години

За да те впишат в НАЦИД трябва да подадеш една камара данни. Освен това трябва да покрива критериите на ЗРАС от 2019г.,независимо, че са те хабилитирали по старите и по-леки критерии. Ако си доцент или професор и те няма в НАЦИД, не можеш да участваш в комисии. Иначе да, често хора си приписват сами титли, когато се представят пред широката общественост.

fallback