Снимка: БГНЕС
"Доста от пробите на симптомни хора, които назначих вчера, са отрицателни, не мога да разбера какво се случва. При други вируси обаче симптомите отшумяват след 1-2 дни, а тук протрахират и към третия ден, дори и при първи отрицателен тест, тогава излизат положителни тестове". 
 
Това каза пред bTV д-р Георги Миндов, председател на софийското сдружение на общопрактикуващите лекари. 
 
Той добави, че важното в момента е да не се допуска препълването на болниците. 
 
Д-р Миндов допълни, че към днешна дата личнит елекари не изписват безплатни лекарства за COVID-19 и отбеляза, че днес трябва да се проведе среща по темата с НЗОК.
 
"Това обаче не са лекарства за лечение на COVID-19, а лекарства за лечение на усложненията на COVID-19. За лек и умерен коронавирус нито един от тези медикаменти не може да се използва", обясни той.
 
Д-р Миндов коментира и казуса със споровете между БЛС и НЗОК и призивите за оставка на управителя на Здравната каса д-р Петко Салчев.
 
"Трябва да се види колко са неусвоените пари по бюджет - около 240 млн. лева по първоначални данни и да се изработи методика при кого да отидат. Идеята е справедливо да бъдат разпределени тези средства на база извършен труд", обясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase