Снимка: архив, БГНЕС

Властите в руската столица Москва обявиха локдаун от 28 октомври до 7 ноември. В този период ще работят само аптеките и магазините за стоки от първа необходимост. Аналогични мерки се въвеждат и в Московска област, предаде Би Би Си.

Целта е прекъсване на веригата на заразяване с коронавирус, обяви в блога си кметът на Москва Сергей Собянин. „Ситуацията в Москва се развива по лошия сценарий. През следващите дни ще достигнем исторически пикове на заболяемост от COVID“, написа градоначалникът.

Още по темата

Съгласно изявлението на кмета Собянин няма да работят търговските центрове, музеите, театрите, кината, зоологическите градини, спортните зали и салоните за красота. Ресторантите ще могат само да извършват доставки по домовете.

В посочения период училищата и детските градини излизат във ваканция. Висшите и средните професионални учебни заведения преминават на дистанционно обучение.

Освен това в Москва се блокират социалните карти на неваксинираните хора над 60-годишна възраст. Те ще могат да бъдат деблокирани след ваксинация.

В Москва днес са регистрирани 7897 нови случая на заболяване от COVID-19, като вчера те бяха 5847.

Президентът на Русия Владимир Путин обяви по-рано периода от 30 октомври до 7 ноември за неработни дни, като той отбеляза, че те могат да се удължат по решение на местните власти.

 

Коментари Напиши коментар

40

Браво на Русия!

преди 3 седмици

Само платена от държавата нреаботна седмица!!!

39

Анонимен

преди 1 месец

До анонимен 36....Хкремент, държавата от третия свят прави най-добрите бойни и ...хирургически роботи, най-съвършените авиационни двигатели и вече ги слага на най-добрите изтребители, пет вида хиперзвукови маневриращи ракети, най-дълбоководните подводници, най-мощните ядрени ледоразбивачи, направи няколко нови трансуранови елементи и т.н. А ние от петия свят не можем един свестен кибрит да направим! Влез в сайт "Спички" да видиш колко стотици вида ветроустойчив, влагоустойчив и т.н. кибритипра

38

До спутничето дето

преди 1 месец

го направиха преди Астра-Зенека, няма как да е откраднато! Ти, глупи, още от детенце си преписвал от другарчетата си, затова мисловната ти категория е "крада". Да направиш ваксина трябва стриктно да изпълниш стотици прецизни биохимични процедури, а не да откраднеш неща и да тичаш! Наистина, само съвършен примитив може да дрищи такива глупотевини! Със Спутник са имунизирани гражданите на цяла страна без нито един заболял и нито един инцидент. Сан-Марино - малка, но страна и стига за статистика!