Снимка: БГНЕС
fallback

Броят на леглата за леки и интензивни случаи на коронавирус в София ще бъде увеличен, заяви на брифинг шефът на Столичната здравна инспекция д-р Данчо Пенчев.

Oще по темата
По думите му няма да бъде издавана заповед спиране на плановия прием в болниците. Всеки директор ще може да въведе мярката, ако сметне за необходимо.

“Тенденцията е леглата за пациенти с COVID-19 в болниците да достигнат 30% от общия брой на леглата в лечебните заведения. Предстои преструктуриране на клиники и пренасочване на персонал, за да се покрият нуждите на болните", коментира Пенчев, който проведе среща с шефове на медицински заведения в София.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

Анонимен

преди 2 години

Я си признайте има ли легла за 2.5 милиона души в София и софия област или няма? Всичко е планирано така че да има паника! Има ли поне 6000 легла за ковид?

35

Анонимен

преди 2 години

Сега плебса или тази безмозъчната част от него пак ще се заразява, разликата е единствено, че ще е по-масово и в хранителния магазин - единственото място където всякакви заразени могат да си ходят денонощно.

34

ПроСоТо

преди 2 години

абе не е зле да са увеличават "ковид-леглата"..Проблема май е как да се осигурят "болни от ковид" за тях?!..Защото помните-Миналата година Тиквата направи на "полева болница" и "Арена Армеец" със стотици легла,ама пусто,за проклетия,нито едно не беше употребено по предназначение..А "женералГоджи" ни заплашваше с.."Хилядите трупове в чували"...Е?...Нещо гнило май има в тая коковид ИСТЕРИЯ?..

fallback