Снимка: архив, БГНЕС

Броят на реално заразените от коронавирус на дневна база е много по-голям от официалните данни, каза по Нова тв математикът от БАН Огнян Кунчев.

„Около 3500 са случаите на ден. Но това са тези, които демонстрират симптоми. Трябва да ги умножите по 4, за да видите колко се заразяват реално. Най-малко 10-12 хил. се заразяват на ден. Това е много коварно. Тези хора не знаят, че са болни и разпространяват”, коментира математикът.

Още по темата

Според него при въвеждането на мерките са необходими 15-20 дни, за да се стабилизира ситуацията.

„Мерките вече трябва да бъдат доста драстични”, смята Кунчев.

„Времето на зелените сертификати беше дотук, трябват доста по-сериозни ограничителни мерки, за да може до края на месеца да издържи здравната система”, смята Кунчев.

 

Коментари Напиши коментар

252

до # 254

преди 2 месеца

Бих препоръчал на ядрения физик в който се съмнявам, съдейки по коментара и употребата на препинателни знаци, да не прави прибързани и непочиващи на достоверна база заключения, които са заблуждаващи. Аз съм инженер, използвам програмни продукти на Borland oт 34 години и мога да потвърдя, че ми трябваха 6 месеци, за да се нарека прохождащ програмист и 2 години, за да кажа, че съм добър в професията.Това, което колегата дава като данни, може само да накара хора от професията да се смеят.

251

Анонимен

преди 3 месеца

НАЙ-СЕТНЕ, ОТКОГА ЧАКАМ ДА СТАНАТ 50 000 !!!

250

Анонимен

преди 3 месеца

с Тези сметки математика се прецака ! Явно не е сметнал че вече цялото население мина ?!?! Ако отново не излезне някой да каже, ама ние си объркахме сметките !