Снимка: архив, БГНЕС
fallback

 "Не може да се говори за пробив на ваксината при наличие на средно 2% починали ваксинирани. Те са хора с много придружаващи заболявания на висока възраст." Това главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев пред bTV.

Той поясни, че скоро Европейската комисия може да приеме решение за удължаване на действието на сертификатите за имунизация срещу коронавирус с още една година.

Oще по темата

Според него наскоро ЕК е питала всички държави за подробности около ваксинационната кампания и решението ще бъде взето скоро, още повече, че поставянето на първата игла започна още през декември миналата година.

"Има вече данни, че не е нужно всички да си поставят трета доза от ваксините срещу коронавируса. Голяма чат от напълно имунизираните са си изградили антитела, които ще им осигурят защита една, дори може две и повече години.", добави той.

Според него тези, които всекидневно заради професията си се сблъскват с вируса, е необходимо да си направят трета игла.

Кунчев добави и че ако искаме да се ваксинираме с трета доза, е хубаво да докажем с изследвания, че тя ни трябва, защото нямаме изграден имунитет.

"България има проблем с първа и втора игла, нека после да мислим за трета", добави той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

52

Баче Кике

преди 2 години

"Не може да се говори за пробив на ваксината при наличие на средно 2% починали ваксинирани. Те са хора с много придружаващи заболявания на висока възраст." - Като всички споминали се хора, откакто се води статистика :) Нещо почваш да се оплиташ в лъжите си брада...

51

До 32

преди 2 години

Най-точния коментар,браво! Незнам как негое срам този от децата му! Толкоз нагъл,лъжец и безбожник!

50

Но....

преди 2 години

Има и една част от вакси коѝто са плацебо ,чисти! Филма руска ролетка няма да го гледам!

fallback