Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Министерството на здравеопазването на България инициира работна видеоконферентна среща за оптимизиране на ваксинационната кампания срещу COVID-19 у нас. На нея директорът на регионалния офис на СЗО за Европа Ханс Клуге заяви, че решенията за промяна във ваксинационната кампания в  страната ни се основават на качествени данни. "Това се случи след промяна в прилаганата имунизационна политика", обясни Клуге.

Още по темата

Според зам.-министърът на здравеопазването д-р Тома Томов, 38% от населението у нас не иска да се ваксинира. Той се позова на съвместно социологическо проучване, проведено в края на 2020 г. от МЗ и СЗО.

Томов благодари за усилията в подпомагането на здравните власти у нас и представи визията на министерството за ускоряване на имунизационното покритие срещу COVID-19. Заместник-министърът каза още, че се прави всичко необходимо за промяна на натрупания скептицизъм в общественото по отношение на COVID и ваксините.

"Правителството си е поставило високи цели и изпълнява всичките си ангажименти в борбата с COVID -19. Основното ни средство за справяне с коронавирусната инфекция е имунизацията", заяви заместник министър-председателят по управление на европейските фондове Атанас Пеканов, съобщиха от МЗ.

"Сътрудничеството остава единственият ни правилен път в битката с пандемията. Докато всички не са в безопасност, никой не е в безопасност", категоричен бе заместник-министър Томов.

Работата за повишаване на ваксиналното покритие в България срещу коронавируса да продължи на оперативно ниво и в още по-тясно сътрудничество, се обединиха участниците в срещата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase